Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi adaugam dovlecelul si ceapa bine scurse de zeama. Omogenizam totul.
Adaugam doua oua si albusul de la al treilea, mararul tocat si grisul si lasam compozitia la frigider pana se dezgheata aluatul de foietaj.
Eu am folosit aluat de la Lidl, pachet de 450 gr doar dintr-o foaie.
Tapetam o forma de tarta cu hartie de copt, apoi asezam foaia de aluat in ea. Intindem compozitia de branza si dovlecel peste foietaj si pliem frumos marginile.
Asezam crenguta de rosii cherry la mijlocul umpluturii.
Amestecam galbenusul de ou cu putin lapte dulce si cu ajutorul unei pensule, ungem aluatul de foietaj pliat peste umplutura, iar deasupra presaram seminte de chimen.
Dam placinta la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Portionam placinta usor calduta. Este buna atat calduta, cat si rece.
Este o placinta delicioasa, putin picanta, sarata si acrisoara de la rosiile cherry.
Recomandari:
1. Cantitatea de gris folosita variaza in functie de consistenta branzei si a dovlecelului.
2. Recomand sa se lase compozitia de branza si dovlecel la rece o perioada, astfel grisul isi va modifica volumul si ne vom da seama daca mai necesita gris sau nu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii