Placinta cu branza si orez

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si orez

Ingrediente

  • pt foi: 200g untura sau unt
  • 50g smantana(2 linguri)
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • pt crema de branza:
  • 1/2 kg branza dulce
  • 1/2kg branza telemea
  • 200 g smantana
  • 100g orez
  • 5 oua(3galbenusuri+2 intregi)
  • 100-200 g zahar(dupa gustul fiecaruia)
  • fructe confiate,stafide,visine de la borcan

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja rasa de lamaie si se incepe framantatul cu faina(am pus in faina praful de copt)

Trebuie sa iasa o coca taricica si se baga putin la frigider(1/2 ora) Daca coca e prea tare nu se intinde bine, se sfarama!

Se intind 2 foi,cea de jos sa fie mai groasa.

Se pregateste si compozitia de branza: se rade branza telemea,se amesteca cu orezul (care a fost fiert in apa )si se mai adauga branza dulce,smantana,zaharul,ouale.

In tava pregatita cu folie de copt,se pune 1 foaie, se asaza compozitia de branza,fructele,stafidele si apoi a 2-a foaie.

Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor, la foc mediu.

Se coace cca 45 minute si cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.

Este o placinta delicioasa si va veti uimi musafirii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise