autor:

lumi

» » Prajituri

Placinta cu branza si orez

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
pt foi: 200g untura sau unt, 50g smantana(2 linguri), 100 ml lapte, 1 plic praf de copt, Coaja rasa de la 1 lamaie, 1 praf de sare, 100 g zahar, 400 g faina, , pt crema de branza:, 1/2 kg branza dulce, 1/2kg branza telemea, 200 g smantana, 100g orez, 5 oua(3galbenusuri+2 intregi), 100-200 g zahar(dupa gustul fiecaruia), fructe confiate,stafide,visine de la borcan

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

20 voturi

Mod de preparare

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja rasa de lamaie si se incepe framantatul cu faina(am pus in faina praful de copt)
Trebuie sa iasa o coca taricica si se baga putin la frigider(1/2 ora) Daca coca e prea tare nu se intinde bine, se sfarama!
Se intind 2 foi,cea de jos sa fie mai groasa.
Se pregateste si compozitia de branza: se rade branza telemea,se amesteca cu orezul (care a fost fiert in apa )si se mai adauga branza dulce,smantana,zaharul,ouale.
In tava pregatita cu folie de copt,se pune 1 foaie, se asaza compozitia de branza,fructele,stafidele si apoi a 2-a foaie.
Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor, la foc mediu.
Se coace cca 45 minute si cand se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar.
Este o placinta delicioasa si va veti uimi musafirii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

17 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)

Prãjiturã de cirese si rãchitele (Bolo de cerejas e uva do monte)

Sã vã spun o scurtã istorie a rãchitelelor... Sunt cunoscute in intreaga lume ca Cranberrys,

11 voturi    12 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Strugar Lacramioara Elena , 23 mai 2014

    se poate face cu branza de vaca?

  • Fara foto

    Popescu Adina , 06 februarie 2014

    se poate face cu branza de vaca?

  • Fara foto

    Popescu Adina , 06 februarie 2014

    se poate face cu branza de vaca?

    • Fara foto

      Baia Angelica Angelica , 04 februarie 2014

      la noi in branza sarata nu se pune zahar

    • Fara foto

      Raimond Ritivoi , 03 octombrie 2013

      se poate face cu branza de vaca?

    • Fara foto

      Raimond Ritivoi , 03 octombrie 2013

      se poate face cu branza de vaca?

    • Fara foto

      Stefania Miron , 03 octombrie 2013

      se poate face cu branza de vaca?

    • Fara foto

      Mihaela Mardare , 03 octombrie 2013

      este o placinta minunata, bunica mea o facea mereu si mancam cand eram copiil, doamna aurelia spatarescu incercati si veti vedea ca nu e pilaf, nu va mai dati cu parerea daca nu ati incercat, la critici noi romanaii suntem buni si pe primul loc

    • Fara foto

      Parvu George Cristian , 03 octombrie 2013

      este delicioasa

    • Fara foto

      Cristea Carmen , 03 octombrie 2013

      se mai folosea gris

    • Fara foto

      Aurelia Spatarescu , 06 iulie 2013

      Eu am 6o de ani si" la mama acasa"am pomenit placinta see you branza, cu branza si orezul facut "pilaf'.Ma scuzati ori este placinta, ori pilaf?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      da, se poate pune si gris...dar e altfel cu orez,alta reteta e!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Este foarte buna .Si in zona de unde sunt eu se pregateste asa ceva.Deasemeni o alta varianta de umplutura este sa se puna putin gris (cand branza este prea sarata sau cand lasa prea multa zeama ).

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Foarte fina si prezentare super!*****

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      E o reteta f veche...La noi veneau finii cu ,,plocon''de Lasatul secului si aduceau si astfel de placinte. Trebuie sa specific ca aluatul sa fie mai gros (cel de jos) si orezul fiert pe 1/2 Incercati si cred ca va va fi pe plac

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      interesanta ideea de umplutura

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Nu am folosit orez niciodata la placinta.Dar a ta arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Interesanta reteta ta Lumi,cred ca este foarte delicioasa placinta.Eu am un tort de mere cu blat de orez si este un deliciu.Felicitari,ai votul meu si nota 10 cu multe stelute.

    • Fara foto

      Monica (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Ce bine arata...merita facuta!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Nici eu n-am facut aceasta placinta ,, se vede foarte,foarte buna:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

      Banuiesc ca este tare gustoasa...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Lumi, n-am facut niciodata asa o placinta. Dar banuiesc, e foarte buna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

20 voturi

Ingrediente

  • pt foi: 200g untura sau unt
  • 50g smantana(2 linguri)
  • 100 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 400 g faina
  • pt crema de branza:
  • 1/2 kg branza dulce
  • 1/2kg branza telemea
  • 200 g smantana
  • 100g orez
  • 5 oua(3galbenusuri+2 intregi)
  • 100-200 g zahar(dupa gustul fiecaruia)
  • fructe confiate,stafide,visine de la borcan

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

lumi (Chef de cuisine)

da, se poate pune si gris...dar e altfel cu orez,alta reteta e!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie