Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar.
Se ia pachetul de foi de placinta, se-ntinde prima foaie se unge cu unt (untul trebuie sa-l topim), se-ntinde si a doua foaie care si ea se unge cu unt si se aseaza foaia a treia pe care se pune compozitia, se formeaza niste rulouri. Se mai sparge un ou si se ung rulourile. Acestea se pun in tava de aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei sau cu unt, se aseaza rulourile si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Dupa scurgerea timpului se verifica daca este placinta facuta, daca da se stinge focul si se mai lasa 10 minute, dupa care se pudreaza, se scoate din tava si se taie, daca mai necesita zahar se poate pudra.
Sfat : daca stafidele sunt cam tari se pot inmuia in apa, dar pentru un gust deosebit se pot inmuia in cogniac.
Pofta Buna

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii