Placinta cu branza si verdeata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 450 g faina,
  • 30 g drojdie proaspata,
  • 200 ml apa calda,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 100 g nuca maruntita.
  • Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta),
  • 175 g cascaval,
  • 350 g branza de vaci (grasa),
  • 30 g unt,
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana),
  • 3 oua,
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat,
  • 1/2 legatura menta proaspata tocata,
  • sare,
  • piper +
  • 1 ou batut pentru uns.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc, se pune in ea drojdia sfaramata si apa calda si se amesteca bine. Aluatelul astfel preparat se presara cu putina faina, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 30 de minute. Se incorporeaza apoi uleiul, oul, sarea si nuca, se framanta aluatul, se aduna (in forma de bila) si se lasa sa dospeasca circa un sfert de ora. Se-ncinge cuptorul la 220gr..

Se taie cubulete telemeaua, cascavalul si urda, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza impreuna cu branza de vaci, untul, frisca nebatuta (smantana) si ouale. Se adauga patrunjelul si menta si se condimenteaza cu sare si piper.

Se framanta din nou aluatul si se intind 2/3 din el pe planseta infainata. Se imbraca cu aluatul intins o forma de tarta, lasand o margine de 2 cm, se inteapa pe fund cu furculita si se toarna deasupra umplutura de branza. Se ung marginile cu putin ou batut, se intinde si aluatul ramas si se acopera cu el umplutura. Se apasa bine marginile ca sa se lipeasca, se unge tarta cu restul de ou batut, se face o gaura la mijloc (ca sa iasa aburii) si se coace circa 40 de minute in cuptorul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise