Placinta cu branza si verdeata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 450 g faina,
  • 30 g drojdie proaspata,
  • 200 ml apa calda,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita sare,
  • 100 g nuca maruntita.
  • Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta),
  • 175 g cascaval,
  • 350 g branza de vaci (grasa),
  • 30 g unt,
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana),
  • 3 oua,
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat,
  • 1/2 legatura menta proaspata tocata,
  • sare,
  • piper +
  • 1 ou batut pentru uns.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc, se pune in ea drojdia sfaramata si apa calda si se amesteca bine. Aluatelul astfel preparat se presara cu putina faina, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 30 de minute. Se incorporeaza apoi uleiul, oul, sarea si nuca, se framanta aluatul, se aduna (in forma de bila) si se lasa sa dospeasca circa un sfert de ora. Se-ncinge cuptorul la 220gr..

Se taie cubulete telemeaua, cascavalul si urda, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza impreuna cu branza de vaci, untul, frisca nebatuta (smantana) si ouale. Se adauga patrunjelul si menta si se condimenteaza cu sare si piper.

Se framanta din nou aluatul si se intind 2/3 din el pe planseta infainata. Se imbraca cu aluatul intins o forma de tarta, lasand o margine de 2 cm, se inteapa pe fund cu furculita si se toarna deasupra umplutura de branza. Se ung marginile cu putin ou batut, se intinde si aluatul ramas si se acopera cu el umplutura. Se apasa bine marginile ca sa se lipeasca, se unge tarta cu restul de ou batut, se face o gaura la mijloc (ca sa iasa aburii) si se coace circa 40 de minute in cuptorul incins.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise