autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu branza si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii):, Pentru aluat - 450 g faina, , 30 g drojdie proaspata, , 200 ml apa calda, , 3 linguri ulei de masline, , 1 ou, , 1 lingurita sare, , 100 g nuca maruntita., Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta), , 175 g cascaval, , 350 g branza de vaci (grasa), , 30 g unt, , 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), , 3 oua, , 1/2 legatura patrunjel verde tocat, , 1/2 legatura menta proaspata tocata, , sare, , piper +, 1 ou batut pentru uns.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc, se pune in ea drojdia sfaramata si apa calda si se amesteca bine. Aluatelul astfel preparat se presara cu putina faina, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 30 de minute. Se incorporeaza apoi uleiul, oul, sarea si nuca, se framanta aluatul, se aduna (in forma de bila) si se lasa sa dospeasca circa un sfert de ora. Se-ncinge cuptorul la 220gr..
Se taie cubulete telemeaua, cascavalul si urda, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza impreuna cu branza de vaci, untul, frisca nebatuta (smantana) si ouale. Se adauga patrunjelul si menta si se condimenteaza cu sare si piper.
Se framanta din nou aluatul si se intind 2/3 din el pe planseta infainata. Se imbraca cu aluatul intins o forma de tarta, lasand o margine de 2 cm, se inteapa pe fund cu furculita si se toarna deasupra umplutura de branza. Se ung marginile cu putin ou batut, se intinde si aluatul ramas si se acopera cu el umplutura. Se apasa bine marginile ca sa se lipeasca, se unge tarta cu restul de ou batut, se face o gaura la mijloc (ca sa iasa aburii) si se coace circa 40 de minute in cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si verdeata

Placinta cu branza si verdeata

Se da branza prin razatoare si se taie cat mai marunt ceapa verde si mararul. Se amesteca impreuna

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana B (Maestru bucatar) , 23 mai 2008

    Mama mea gateste niste placinte minunate dupa o reteta veche, sper peste putin timp sa reusesc si eu sa gatesc placinta cu branza exact ca ea.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 450 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calda
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 100 g nuca maruntita.
  • Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta)
  • 175 g cascaval
  • 350 g branza de vaci (grasa)
  • 30 g unt
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana)
  • 3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat
  • 1/2 legatura menta proaspata tocata
  • sare
  • piper +
  • 1 ou batut pentru uns.

Raporteaza reteta

Fara foto

Diana B (Maestru bucatar)

Mama mea gateste niste placinte minunate dupa o reteta veche, sper peste putin timp sa reusesc si eu sa gatesc placinta cu branza exact ca ea.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri pita