autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu branza si verdeata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 felii):, Pentru aluat - 450 g faina, , 30 g drojdie proaspata, , 200 ml apa calda, , 3 linguri ulei de masline, , 1 ou, , 1 lingurita sare, , 100 g nuca maruntita., Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta), , 175 g cascaval, , 350 g branza de vaci (grasa), , 30 g unt, , 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), , 3 oua, , 1/2 legatura patrunjel verde tocat, , 1/2 legatura menta proaspata tocata, , sare, , piper +, 1 ou batut pentru uns.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita la mijloc, se pune in ea drojdia sfaramata si apa calda si se amesteca bine. Aluatelul astfel preparat se presara cu putina faina, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 30 de minute. Se incorporeaza apoi uleiul, oul, sarea si nuca, se framanta aluatul, se aduna (in forma de bila) si se lasa sa dospeasca circa un sfert de ora. Se-ncinge cuptorul la 220gr..
Se taie cubulete telemeaua, cascavalul si urda, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza impreuna cu branza de vaci, untul, frisca nebatuta (smantana) si ouale. Se adauga patrunjelul si menta si se condimenteaza cu sare si piper.
Se framanta din nou aluatul si se intind 2/3 din el pe planseta infainata. Se imbraca cu aluatul intins o forma de tarta, lasand o margine de 2 cm, se inteapa pe fund cu furculita si se toarna deasupra umplutura de branza. Se ung marginile cu putin ou batut, se intinde si aluatul ramas si se acopera cu el umplutura. Se apasa bine marginile ca sa se lipeasca, se unge tarta cu restul de ou batut, se face o gaura la mijloc (ca sa iasa aburii) si se coace circa 40 de minute in cuptorul incins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si verdeata

Placinta cu branza si verdeata

Se da branza prin razatoare si se taie cat mai marunt ceapa verde si mararul. Se amesteca impreuna

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Placinta cu branza, verdeata si porumb in foietaj

Punem aluatul la dezghetat cu o seara inainte de a face placinta. Framantam branza cu mana si o

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana B (Maestru bucatar) , 23 mai 2008

    Mama mea gateste niste placinte minunate dupa o reteta veche, sper peste putin timp sa reusesc si eu sa gatesc placinta cu branza exact ca ea.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 felii):
  • Pentru aluat - 450 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • 200 ml apa calda
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 100 g nuca maruntita.
  • Pentru umplutura: 175 g branza telemea (Feta)
  • 175 g cascaval
  • 350 g branza de vaci (grasa)
  • 30 g unt
  • 150 ml frisca nebatuta (sau smantana)
  • 3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat
  • 1/2 legatura menta proaspata tocata
  • sare
  • piper +
  • 1 ou batut pentru uns.

Raporteaza reteta

Fara foto

Diana B (Maestru bucatar)

Mama mea gateste niste placinte minunate dupa o reteta veche, sper peste putin timp sa reusesc si eu sa gatesc placinta cu branza exact ca ea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Spirale cu telemea