Placinta cu branza si visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza si visine

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 160 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 30 gr unt
  • 15 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr mascarpone
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana cu visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.

Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.

Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.

Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.

Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.

Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.

Umplutura:

Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.

Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.

La final ii dam aroma cu vanilie.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.

Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.

Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.

Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.

Portionam si servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise