Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.
Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.
Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.
Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.
Umplutura:
Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.
Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.
La final ii dam aroma cu vanilie.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.
Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.
Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii