autor:

Vekas

» » Prajituri

Placinta cu capsune macerate in lichior

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iunie 2006

Ingrediente
Pentru aluat:200gr. margarina Rama, 250gr. faina, 10gr. praf de copt, 150gr. zahar praf, 2 galbenuse, 2dl. smantana, 0,5dl. vin alb, sarePentru umplutura:1kg. capsune, 50gr. zahar praf, 1dl. lichior(Grand Marnier),100gr. nuca macinataPentru uns placinta:1 galbenus de oufaina pentru planseta

Dificultate: Ridicata Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu faina in care am incorporar praful de copt.Apoi se adauga zaharul praf, vinul, smantana, galbenusurile si sarea.Se lucreza bine aluatul,se acopera si se tine in frigider cca. 1ora. Capsunele se spala, se curata de codite si se taie in felii potrivit de mari,se presara zahar prafsi lichior si se pun deasemenea la congelator pentru 1ora. Se scoate aluatul din congelator, se imparte in doua si se pune pe planseta infainata. Se intinde prima foaie cu grosimea de 4 mm. si se pune intr-o forma rotunda de tarta., pe care am uns-o cu ulei si am infainat-o. Se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate. Se scoate din cuptor, se presara cu nuca macinata, peste care punem capeunele scurse de suc si acoperim cu a doua foaie.Se inteapa din nou foaia cu furculita si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu putina sare .Se coace la foc potrivit pana placinta se rumeneste bine.Se lasa sa se raceasca si se taie bucati ,pe care le presaram cu zahar praf la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu capsune macerate in lichior" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri Limba pisicii

Fursecuri Limba pisicii

Untul se freaca bine cu tot zaharul pana la topirea acestuia, se adauga faina si amestecam bine;

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:200gr. margarina Rama
  • 250gr. faina
  • 10gr. praf de copt
  • 150gr. zahar praf
  • 2 galbenuse
  • 2dl. smantana
  • 0,5dl. vin alb
  • sarePentru umplutura:1kg. capsune
  • 50gr. zahar praf
  • 1dl. lichior(Grand Marnier),100gr. nuca macinataPentru uns placinta:1 galbenus de oufaina pentru planseta

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
COLAC CU FRUCTE