Placinta cu capsune macerate in lichior

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru aluat:200gr. margarina Rama
  • 250gr. faina
  • 10gr. praf de copt
  • 150gr. zahar praf
  • 2 galbenuse
  • 2dl. smantana
  • 5dl. vin alb
  • sare;Pentru umplutura:1kg. capsune
  • 50gr. zahar praf
  • 1dl. lichior(Grand Marnier)
  • 100gr. nuca macinata;Pentru uns placinta:1 galbenus de ou;faina pentru planseta;

Mod de preparare

Margarina se amesteca cu faina in care am incorporar praful de copt.Apoi se adauga zaharul praf, vinul, smantana, galbenusurile si sarea.Se lucreza bine aluatul,se acopera si se tine in frigider cca. 1ora. Capsunele se spala, se curata de codite si se taie in felii potrivit de mari,se presara zahar prafsi lichior si se pun deasemenea la congelator pentru 1ora. Se scoate aluatul din congelator, se imparte in doua si se pune pe planseta infainata. Se intinde prima foaie cu grosimea de 4 mm. si se pune intr-o forma rotunda de tarta., pe care am uns-o cu ulei si am infainat-o. Se inteapa cu furculita si se coace pe jumatate. Se scoate din cuptor, se presara cu nuca macinata, peste care punem capeunele scurse de suc si acoperim cu a doua foaie.Se inteapa din nou foaia cu furculita si se unge cu galbenusul de ou amestecat cu putina sare .Se coace la foc potrivit pana placinta se rumeneste bine.Se lasa sa se raceasca si se taie bucati ,pe care le presaram cu zahar praf la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise