autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu carne

Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
Ingrediente:, •1 pachet foi de plăcintă,, •1 kg carne de porc,, •½ kg ceapă,, •piper, , •sare,, •1 l lapte dulce,, •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,, •4-5 ouă.

Dificultate: Medie Timp: 2h

102 voturi

Mod de preparare


Se toacă prin maşină ceapa şi carnea. Se căleşte ca pentru musaca.



Se lasă la răcit, după care se pun ouăle, sarea, piperul, cimbrul.



Se aşează ½ din foi în tava emailată, unse sau stropite cu ulei între ele. Se pune compoziţia de mai sus, se aşează restul de foi, unse cu ulei. Se dă la rece (la frigider) ½ oră. Apoi cu un cuţit subţire se porţionează plăcinta după dorinţă, dar numai partea de deasupra pană la carne. Se stropeşte cu ulei, se dă la foc potrivit 20-30 minute. Se scoate şi se toarnă laptele dulce peste tot uniform, fără reţinere, deoarece îl va absorbi. Se dă din nou la cuptor pană se rumeneşte. (15-20 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Plăcintă cu carne

Plăcintă cu carne

Tocam ceapa verde si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam

13 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, pana se obtine un aluat bun de intins foi.(se fac

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Este foarte buna.

  • Fara foto

    ana , 14 aprilie 2010

    am facut si eu placinta si iese foarte buna cu lapte, incearca numai si ai sa te convingi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Poti ilocui laptele cu supa de carne sau de legume, altfel iese seaca.

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      As dori sa fac si placinta asta. E buna combinatia asta de lapte cu carne? Daca nu pun lapte la sfarsit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • •1 pachet foi de plăcintă,
  • •1 kg carne de porc,
  • •½ kg ceapă,
  • •piper
  • •sare,
  • •1 l lapte dulce,
  • •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,
  • •4-5 ouă.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec Aperitiv cu Piept de Pui