autor:

» » Aperitive

Placinta cu carne

Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihalea Diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2006

Ingrediente
Ingrediente:, •1 pachet foi de plăcintă,, •1 kg carne de porc,, •½ kg ceapă,, •piper, , •sare,, •1 l lapte dulce,, •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,, •4-5 ouă.

Dificultate: Medie Timp: 2h

102 voturi

Mod de preparare


Se toacă prin maşină ceapa şi carnea. Se căleşte ca pentru musaca.



Se lasă la răcit, după care se pun ouăle, sarea, piperul, cimbrul.



Se aşează ½ din foi în tava emailată, unse sau stropite cu ulei între ele. Se pune compoziţia de mai sus, se aşează restul de foi, unse cu ulei. Se dă la rece (la frigider) ½ oră. Apoi cu un cuţit subţire se porţionează plăcinta după dorinţă, dar numai partea de deasupra pană la carne. Se stropeşte cu ulei, se dă la foc potrivit 20-30 minute. Se scoate şi se toarnă laptele dulce peste tot uniform, fără reţinere, deoarece îl va absorbi. Se dă din nou la cuptor pană se rumeneşte. (15-20 minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pläcinta cu carne

Pläcinta cu carne

Se toaca ceapa marunt ,se soteaza in ulei.Cand devine aurie,se pune carnea,sare si piper.Se soteaza

16 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Placinta de vara cu carne de pui.

Placinta de vara cu carne de pui.

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Este foarte buna.

  • ana , 14 aprilie 2010

    am facut si eu placinta si iese foarte buna cu lapte, incearca numai si ai sa te convingi

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

    Poti ilocui laptele cu supa de carne sau de legume, altfel iese seaca.

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      As dori sa fac si placinta asta. E buna combinatia asta de lapte cu carne? Daca nu pun lapte la sfarsit?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

102 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • •1 pachet foi de plăcintă,
  • •1 kg carne de porc,
  • •½ kg ceapă,
  • •piper
  • •sare,
  • •1 l lapte dulce,
  • •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,
  • •4-5 ouă.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Este foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crochete crocante din piept de pui