Ingrediente
Ingrediente:, •1 pachet foi de plăcintă,, •1 kg carne de porc,, •½ kg ceapă,, •piper, , •sare,, •1 l lapte dulce,, •ulei pentru uns foile şi 1 pahar pentru călit ceapa,, •4-5 ouă.
Dificultate: Medie | Timp: 2h
102 voturi
Mod de preparare
Se toacă prin maşină ceapa şi carnea. Se căleşte ca pentru musaca.
Se lasă la răcit, după care se pun ouăle, sarea, piperul, cimbrul.
Se aşează ½ din foi în tava emailată, unse sau stropite cu ulei între ele. Se pune compoziţia de mai sus, se aşează restul de foi, unse cu ulei. Se dă la rece (la frigider) ½ oră. Apoi cu un cuţit subţire se porţionează plăcinta după dorinţă, dar numai partea de deasupra pană la carne. Se stropeşte cu ulei, se dă la foc potrivit 20-30 minute. Se scoate şi se toarnă laptele dulce peste tot uniform, fără reţinere, deoarece îl va absorbi. Se dă din nou la cuptor pană se rumeneşte. (15-20 minute).
aec21 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009
As dori sa fac si placinta asta. E buna combinatia asta de lapte cu carne? Daca nu pun lapte la sfarsit?