autor:

maria

» » Aperitive

Placinta cu carne

Autor: maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2012

Ingrediente
De ce avem nevoie:, foi de placinta (din care am folosit 10 foi ca din restul am folosit la o placinta ungureasca), 700 gr. carne tocata amestec vita cu porc, 2 cepe mari, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura gris, sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce pasta de ardei (facuta in casa de mama mea), Ne mai trebuie ulei pentru uns foile si pentru deasupra placintei 1 ou,100 gr. smantana si 2 -3 linguri de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Aceasta placinta delicioasa este inspirata din reteta d-nei Laura Laurentiu pe care dumneaei a intitulat-o Burek cu carne.


Ii multumesc foarte mult pentru retele delicioase pe care le face si care mi-au fost de multe ori sursa de inspiratie.


Se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine lucioasa apoi se adauga carnea se lasa pana isi schimba culoarea se adauga condimentele se asezoneaza cu sare si piper ,punem si pasta de ardei lasam putin sa mai scada sosul si se da deoparte la racit.


Pregatim tava in care vom face placinta, o ungem cu putin ulei si punem 2-3 foi de placinta suprapuse si unse usor intre ele punem din compozitie de carne punem iarasi foi iar carne si tot asa pana se termina si foile si carnea. Voi puteti sa faceti dintr-un pachet intreg de foi de placinta si bineinteles marind cantitatile la ingrediente. Deasupra placintei facem compozitia din ou batut cu lapte si smantana. O dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Este o placinta delicioasa va indemn sa o faceti nu veti regreta


Pofta buna!
Aceasta placinta delicioasa este inspirata din reteta d-nei Laura Laurentiu pe care dumneaei a intitulat-o Burek cu carne.


Ii multumesc
Retete
Alte retete din Aperitive

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea si piperul. Se asaza o foaie de placinta

47 voturi    24 comentarii
1h
Aperitive

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • De ce avem nevoie:
  • foi de placinta (din care am folosit 10 foi ca din restul am folosit la o placinta ungureasca)
  • 700 gr. carne tocata amestec vita cu porc
  • 2 cepe mari
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingura gris
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce pasta de ardei (facuta in casa de mama mea)
  • Ne mai trebuie ulei pentru uns foile si pentru deasupra placintei 1 ou,100 gr. smantana si 2 -3 linguri de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de maria

Black Forest Cake - Tort Padurea Neagra

Dupa multe cautari si plimbari pe cararile internetului,am gasit in sfarsit o reteta pe placul meu.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Strudel cu mac

Pentru aluat - amestecam faina cu margarina cu degetele pana cand se incorporeaza cele doua, adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Strudel usor si gustos

Iata cum procedam : Batem ouale bine cu zaharul adaugam si praful vanilat,continuam cu laptele uleiul

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce buna este!

Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive