Placinta cu carne

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu carne

Ingrediente

  • De ce avem nevoie:
  • foi de placinta (din care am folosit 10 foi ca din restul am folosit la o placinta ungureasca), 700 gr. carne tocata amestec vita cu porc, 2 cepe mari, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura gris, sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce pasta de ardei (facuta in casa de mama mea)
  • Ne mai trebuie ulei pentru uns foile si pentru deasupra placintei 1 ou,100 gr. smantana si 2 -3 linguri de lapte

Mod de preparare

Aceasta placinta delicioasa este inspirata din reteta d-nei Laura Laurentiu pe care dumneaei a intitulat-o Burek cu carne.

Ii multumesc foarte mult pentru retele delicioase pe care le face si care mi-au fost de multe ori sursa de inspiratie.

Se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine lucioasa apoi se adauga carnea se lasa pana isi schimba culoarea se adauga condimentele se asezoneaza cu sare si piper ,punem si pasta de ardei lasam putin sa mai scada sosul si se da deoparte la racit.

Pregatim tava in care vom face placinta, o ungem cu putin ulei si punem 2-3 foi de placinta suprapuse si unse usor intre ele punem din compozitie de carne punem iarasi foi iar carne si tot asa pana se termina si foile si carnea. Voi puteti sa faceti dintr-un pachet intreg de foi de placinta si bineinteles marind cantitatile la ingrediente. Deasupra placintei facem compozitia din ou batut cu lapte si smantana. O dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Este o placinta delicioasa va indemn sa o faceti nu veti regreta

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise