autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane):, Pentru aluatul fraged: 1 pahar (cu varf) de faina, , 1/2 lingurita praf de copt, , 90 g unt taiat bucatele, , 1 1/2 lingura apa., Pentru umplutura: 1 lingura ulei, , 2 felii costita afumata taiate marunt, , 1 ceapa mica tocata, , 750 g carne de vita tocata, , 2 linguri faina, , 375 ml zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa), , 125 ml rosii pasate, , 2 linguri sos Worcester, , 2 lingurite ierburi aromate uscate, , 1 lingurita praf de mustar., Pentru „capac”:, 1/2 pachet (circa 190 g) aluat de foitaj congelat, , 1 ou batut.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210gr. si se prepara aluatul in felul urmator: se cerne faina, impreuna cu praful de copt, intr-un castron mai mare, se adauga untul si se amesteca cu varfurile degetelor, pana ce se incorporeaza bine in faina (circa 2 minute). Se toarna aproape toata apa si se framanta un aluat vartos (daca este nevoie, se adauga si restul de apa). Se pune aluatul pe planseta infainata si se mai framanta circa 1 minut, pana ce devine neted. Se acopera cu folie de plastic, se tine 30 de minute la rece, dupa care se intinde si se imbraca cu el fundul si marginile unei forme rotunde cu diametrul de 24 cm.
Prepararea umpluturii: se incinge uleiul intr-o tigaie grea, de fonta si se prajesc in el costita si ceapa circa 5 minute, la foc mic, amestecand intruna. Se adauga carnea tocata si se prajeste si ea, dar la foc iute, pana ce se evapora tot lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita. Se incorporeaza si faina si se amesteca in continuare, inca un minut.
Se adauga zeama de carne, rosiile pasate, sosul Worcester si praful de mustar si cand incep sa clocoteasca se lasa sa fiarba incet, circa 8 minute, pana ce s-a evaporat tot lichidul, dupa care se pune deoparte umplutura sa se raceasca si se toarna in forma, peste aluatul intepat din loc in loc cu furculita.
„Capacul”: se intinde aluatul de foitaj intre doua folii de plastic si se aseaza peste umplutura, apasand marginile cu degetele ca sa se lipeasca aluatul din tava cu cel de deasupra. Se unge cu oul batut, se cresteaza pe margini si in 4 locuri si pe mijloc, ca sa iasa aburul, se orneaza - eventual - cu frunze facute din aluat si se da la c
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta  cu carne - Ana

Placinta cu carne - Ana

Cartofii se curata, spala si se taie potrivit, taiem cepele julien si le calim putin, orezul se spala

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Placinta taraneasca cu carne de porc

Placinta taraneasca cu carne de porc

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul

201 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluatul fraged: 1 pahar (cu varf) de faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 90 g unt taiat bucatele
  • 1 1/2 lingura apa.
  • Pentru umplutura: 1 lingura ulei
  • 2 felii costita afumata taiate marunt
  • 1 ceapa mica tocata
  • 750 g carne de vita tocata
  • 2 linguri faina
  • 375 ml zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa)
  • 125 ml rosii pasate
  • 2 linguri sos Worcester
  • 2 lingurite ierburi aromate uscate
  • 1 lingurita praf de mustar.
  • Pentru „capac”:
  • 1/2 pachet (circa 190 g) aluat de foitaj congelat
  • 1 ou batut.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob din pulpa de porc si vitel