Placinta cu carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane):
  • Pentru aluatul fraged: 1 pahar (cu varf) de faina,
  • 1/2 lingurita praf de copt,
  • 90 g unt taiat bucatele,
  • 1 1/2 lingura apa.
  • Pentru umplutura: 1 lingura ulei,
  • 2 felii costita afumata taiate marunt,
  • 1 ceapa mica tocata,
  • 750 g carne de vita tocata,
  • 2 linguri faina,
  • 375 ml zeama concentrata de carne de vita (Knorr+apa),
  • 125 ml rosii pasate,
  • 2 linguri sos Worcester,
  • 2 lingurite ierburi aromate uscate,
  • 1 lingurita praf de mustar.
  • Pentru „capac”:
  • 1/2 pachet (circa 190 g) aluat de foitaj congelat,
  • 1 ou batut.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 210gr. si se prepara aluatul in felul urmator: se cerne faina, impreuna cu praful de copt, intr-un castron mai mare, se adauga untul si se amesteca cu varfurile degetelor, pana ce se incorporeaza bine in faina (circa 2 minute). Se toarna aproape toata apa si se framanta un aluat vartos (daca este nevoie, se adauga si restul de apa). Se pune aluatul pe planseta infainata si se mai framanta circa 1 minut, pana ce devine neted. Se acopera cu folie de plastic, se tine 30 de minute la rece, dupa care se intinde si se imbraca cu el fundul si marginile unei forme rotunde cu diametrul de 24 cm.

Prepararea umpluturii: se incinge uleiul intr-o tigaie grea, de fonta si se prajesc in el costita si ceapa circa 5 minute, la foc mic, amestecand intruna. Se adauga carnea tocata si se prajeste si ea, dar la foc iute, pana ce se evapora tot lichidul, zdrobind-o, intre timp, cu furculita. Se incorporeaza si faina si se amesteca in continuare, inca un minut.

Se adauga zeama de carne, rosiile pasate, sosul Worcester si praful de mustar si cand incep sa clocoteasca se lasa sa fiarba incet, circa 8 minute, pana ce s-a evaporat tot lichidul, dupa care se pune deoparte umplutura sa se raceasca si se toarna in forma, peste aluatul intepat din loc in loc cu furculita.

„Capacul”: se intinde aluatul de foitaj intre doua folii de plastic si se aseaza peste umplutura, apasand marginile cu degetele ca sa se lipeasca aluatul din tava cu cel de deasupra. Se unge cu oul batut, se cresteaza pe margini si in 4 locuri si pe mijloc, ca sa iasa aburul, se orneaza - eventual - cu frunze facute din aluat si se da la c

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise