autor:

valentina ionita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu carne

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
un pachet foi de placinta din comert, sau foi facute in casa, Pentru aluat :, o cana apa calda, jumatate cana cu ulei, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile, , 800 g carne tocata la alegere (porc, vita, pasare), 3 cepe, 4 oua, putin lapte, sare, piper, condimente

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea, piperul, restul condimentelor. Dupa ce se raceste adaugati 2 oua pentru legarea compozitiei. Daca foaia este facuta in casa, se aseaza o foaie de placinta in tava unsa foarte bine cu ulei, apoi se asterne umplutura. Se aseaza a doua foaie, se inteapa cu furculita, se unge cu ou amestecat cu putin lapte si se da la cuptorul incins in prealabil. Daca folositi foi din comert puneti cate 2-3 foi unse cu ulei intre ele atat ca baza cat si deasupra.

A doua modalitate este sa faceti placinta rulou (sul).
Asezati pe o foaie de placinta compozitie si rulati, si tot asa pana terminati foile si compozitia. Se ung cu ou amestecat cu putin lapte si se cresteaza cu cutitul usor din loc in loc sa delimitati bucatile. Tava trebuie unsa foarte bine.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu carne tocata si cascaval

Placinta cu carne tocata si cascaval

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Placinta cu legume si carne

Placinta cu legume si carne

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni

5 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Multumesc mult...Pup

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 august 2012

    Nota 10 foarte buna placinta si aluatul este usor si iese subtire minunat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 august 2012

    Daca ar fi dupa ai mei ar manca toata ziua placinta cu carne...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Am facut si eu ,este foarte buna !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Ce bine arata !!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri si afaturi...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Frumos prezentat,un deliciu,felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Multumesc mult...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Foarte buna placinta cu carne!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      Eu asez compoiztia de carne cruda peste foaia din tava, acoar cu cealalta foaie, tai felii, peste care torn o compozitie din 4 oua, o jumatate de kg de supa de legume, un paharel de ulei, condimente. Dau la cuptor pana se rumeneste. In loc de carne folosesc branza de vacisi in loc de supa lapte. E o nebunie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta din comert
  • sau foi facute in casa
  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • 800 g carne tocata la alegere (porc
  • vita
  • pasare)
  • 3 cepe
  • 4 oua
  • putin lapte
  • sare
  • piper
  • condimente

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...Pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui CALEIDOSCOP