autor:

» » Aperitive

Placinta cu carne de miel

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
400-500 g carne de miel tocata, 2-3 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar verde, 2 linguri de iaurt, 1 pahar de vin alb, 500 g faina, 4 oua, apa, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa verde si se taie bucatele mici, apoi se toaca carnea si ambele se puneti in tigaie in ulei si apa in parti egale si se lasa sa se inabuse;
Se adauga vinul, piperul, sarea si mararul tocat si se lasa pe foc pana cand se inmoaie ceapa si se face carnea;
Intre timp se pregatesc foile de placinta, se amesteca ouale cu faina si putina sare, adaugand cate putina apa pana cand se obtine un aluat care se intinde cu sucitorul ca sa formeze o foaie subtire de placinta;
Se intinde prima foaie de placinta in tava de cuptor unsa cu unt, deasupra se pune tocatura de carne si ceapa, iar peste aceasta cealalta foaie de placinta, pe care se unge cu unt;
Peste toate acestea, se toarna zeama in care s-a inabusit carnea si ceapa, iar deasupra putin iaurt si se da tava la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput marinam carnea de miel; 1.Amestecam toate condimentele intr-un castron exceptie

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 400-500 g carne de miel tocata
  • 2-3 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 pahar de vin alb
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • apa
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
CLATITE APERITIV