autor:

» » Aperitive

Placinta cu carne de pui si mazare

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
500 g mazare verde, 600 g piept de pui, 1 legatura ceapa verde, 250 g costita afumata, 1 pachet aluat de foitaj, 2 linguri ulei de masline, 20 g unt + 10 g pentru uns forma, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 1 galbenus, 1/2 legatura tarhon proaspat, sare, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cubul de Knor sa dizolva in 150ml apa fierbine, iar mazarea se fierbe 10-15 minute in apa sarata. Intr-o cratita se pun la incins uleiul si untul si se calesc - la foc mic - cepele taiate in doua. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si costita taiata fasii, se presara cu faina si se rumenesc, amestecand intruna. Se sting cu zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se fierb incet - cu capac - aproximativ un sfert de ora. Se incorporeaza mazarea si tarhonul taiat (cu foarfeca), se amesteca si se rastoarna compozitia in forma unsa cu unt. Se acopera cu aluatul de foitaj - lipindu-se pe margini cu putina apa -, se unge cu galbenusul batut si se da la cuptor. Placinta se coace 30 de minute (dupa primele 15 minute se reduce temperatura la 180 grade C) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare verde
  • 600 g piept de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt + 10 g pentru uns forma
  • 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 1 galbenus
  • 1/2 legatura tarhon proaspat
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Costita fiarta cu usturoi