autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu carne de pui si mazare

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
500 g mazare verde, 600 g piept de pui, 1 legatura ceapa verde, 250 g costita afumata, 1 pachet aluat de foitaj, 2 linguri ulei de masline, 20 g unt + 10 g pentru uns forma, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 1 galbenus, 1/2 legatura tarhon proaspat, sare, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cubul de Knor sa dizolva in 150ml apa fierbine, iar mazarea se fierbe 10-15 minute in apa sarata. Intr-o cratita se pun la incins uleiul si untul si se calesc - la foc mic - cepele taiate in doua. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si costita taiata fasii, se presara cu faina si se rumenesc, amestecand intruna. Se sting cu zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se fierb incet - cu capac - aproximativ un sfert de ora. Se incorporeaza mazarea si tarhonul taiat (cu foarfeca), se amesteca si se rastoarna compozitia in forma unsa cu unt. Se acopera cu aluatul de foitaj - lipindu-se pe margini cu putina apa -, se unge cu galbenusul batut si se da la cuptor. Placinta se coace 30 de minute (dupa primele 15 minute se reduce temperatura la 180 grade C) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cighir a la

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Placinta cu pui si ciuperci

Placinta cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se firbe in apa cu sare.Ceapa si usturoiul se taie fideluta si se calesc in uleiul

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare verde
  • 600 g piept de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt + 10 g pentru uns forma
  • 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 1 galbenus
  • 1/2 legatura tarhon proaspat
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute din carne