autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu carne de pui si mazare

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2008

Ingrediente
500 g mazare verde, 600 g piept de pui, 1 legatura ceapa verde, 250 g costita afumata, 1 pachet aluat de foitaj, 2 linguri ulei de masline, 20 g unt + 10 g pentru uns forma, 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr), 1 galbenus, 1/2 legatura tarhon proaspat, sare, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cubul de Knor sa dizolva in 150ml apa fierbine, iar mazarea se fierbe 10-15 minute in apa sarata. Intr-o cratita se pun la incins uleiul si untul si se calesc - la foc mic - cepele taiate in doua. Se adauga pieptul de pui taiat bucatele si costita taiata fasii, se presara cu faina si se rumenesc, amestecand intruna. Se sting cu zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se fierb incet - cu capac - aproximativ un sfert de ora. Se incorporeaza mazarea si tarhonul taiat (cu foarfeca), se amesteca si se rastoarna compozitia in forma unsa cu unt. Se acopera cu aluatul de foitaj - lipindu-se pe margini cu putina apa -, se unge cu galbenusul batut si se da la cuptor. Placinta se coace 30 de minute (dupa primele 15 minute se reduce temperatura la 180 grade C) si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui si mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Carnati afumati

Carnati afumati

Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute. Se face urmatorul amestec:carne

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Aperitive cu carne
Drob de Craciun

Drob de Craciun

Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g mazare verde
  • 600 g piept de pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 250 g costita afumata
  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g unt + 10 g pentru uns forma
  • 1 cub supa concentrata de pasare (Knorr)
  • 1 galbenus
  • 1/2 legatura tarhon proaspat
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Rulada din piept de pui cu branza telemea