autor:

Florenta Dinu

» » , Aperitive, Retete de Craciun

Placinta cu carne de pui

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2011

Ingrediente
2 piepti de pui, bucati de ceapa alba.300g smintina(200g pentru aluat si 100g pentru umplutura),200g unt, pahare si jumatate de faina,jumatate de lingurita de bicarbonat,1ooml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider pina se pregateste umplutura.
Ceapa se taie marunt,se caleste in ulei,dar sa nu se faca crusta maronie.Dupa prajire se scoate ceapa,iar in uleiul ramas se va cali pieptul taiat cubulete(nu se pune toata carnea o data si nu o lasam sa se prajeasca,ci sa se albeasca si sa fiarba putin).
Pieptul calit se scoate si se amesteca cu ceapa,100g de smintina,sare si piper.
Aluatul se imparte in doua bucati (una mai mare si una mai mica).Se intinde bucata cea mai mare si se pune intr-o tava de cuptor sau o cratita mai mare.Se toarna umplutura si se uniformozeaza.Se intinde si cealalta bucata si se pune peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.
Puneti la cuptor aproximativ 45 de minute sau pina se rumeneste bine.Placinta se poate servi si calda si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta de vara cu carne de pui.

Placinta de vara cu carne de pui.

Se spala legumele apoi se taie cubulete. Se va spala si pieptul de pui, care se va taia in bucatele

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Carnea se feliaza in felii subtiri si se bate cu batatorul pentru snitele, se ung cu mustar se condimenteaza,

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 mai 2011

    Buna reteta si voi incerca si eu, eu fac placinta dar nu cu carne.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2011

    hmmm...ce buna e!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 piepti de pui, bucati de ceapa alba.300g smintina(200g pentru aluat si 100g pentru umplutura),200g unt, pahare si jumatate de faina,jumatate de lingurita de bicarbonat,1ooml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

kok miori (Chef de cuisine)

Buna reteta si voi incerca si eu, eu fac placinta dar nu cu carne.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cosulete din parmezan cu piept de pui si bacon