Untul se scoate din frigider,se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie 10-15 min.Peste unt se pune faina,bicarbonatul si o lingurita de sare.Cu miinile se face faramituri compozitzia de faina si unt,apoi se adauga smintina si se framinta.Aluatul se pune la frigider pina se pregateste umplutura.
Ceapa se taie marunt,se caleste in ulei,dar sa nu se faca crusta maronie.Dupa prajire se scoate ceapa,iar in uleiul ramas se va cali pieptul taiat cubulete(nu se pune toata carnea o data si nu o lasam sa se prajeasca,ci sa se albeasca si sa fiarba putin).
Pieptul calit se scoate si se amesteca cu ceapa,100g de smintina,sare si piper.
Aluatul se imparte in doua bucati (una mai mare si una mai mica).Se intinde bucata cea mai mare si se pune intr-o tava de cuptor sau o cratita mai mare.Se toarna umplutura si se uniformozeaza.Se intinde si cealalta bucata si se pune peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.
Puneti la cuptor aproximativ 45 de minute sau pina se rumeneste bine.Placinta se poate servi si calda si rece.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii