autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu carne si ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
Aluat:, , 250 gr faina, 1/2 dintr-un cub mic de drojdie, 1 lingurita zahar, 1 praf sare, 1 lingura ulei, 3/4 cana apa, , Umplutura:, , 1 ceapa mare, 1 morcov, 1/2 ardei rosu, 250 gr ghebe in sare, 250 gr carne tocata amestec, 200 gr rosii decojite cuburi, 2 linguri ulei, 1 lingura pasta de tomate, sare, piper, 1 ou + 1 pentru uns, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta.
Intr-un bol punem faina, un praf de sare, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa treptat, iar cand obtinem un aluat elastic si nelipicios nu mai punem.
La final adaugam uleiul si mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Ghebele le punem in apa la desarat cam 30 de minute, apoi le fierbem.
Dupa ce s-au fiert le scurgem de apa si le taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam, o tocam, iar morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.
Ardeiul il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Incingem uleiul, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si le inabusim 3-4 minute.
Adaugam ghebele pentru 2 minute, apoi carnea tocata si rosiile cuburi.
Amestecam foarte bine, dam gust cu sare si piper, punem jumatate de cana cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
La final adaugam pasta de tomate si mai lasam 1 minut pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Incorporam oul, mararul verde tocat si lasam sa se racoreasca putin.
Aluatul il rasturnam pe masa de lucru si intindem o foaie subtire.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia de aluat.
Taiem surplusul dar lasam sa fie putin si pe peretii tavii.
Punem umplutura, o nivelam, iar din restul de aluat intindem un dreptunghi, taiem triunghiri si le asezam deasupra.
Batem un ou spuma, ungem placinta, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste.
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca putin apoi servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Clatite cu piept de pui si ciuperci

Clatite cu piept de pui si ciuperci

Clatitele se fac asa cum stiti dvs, numai ca fara adaos de zahar sau arome. Pieptul de pui si

8 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu carne
POLONICE  COLORATE

POLONICE COLORATE

Se fierb ouale apoi se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu cascavalul ras si se face o pasta. Apoi

3 voturi    13 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

    Marieta, noua ne-a placut foarte mult!

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

    Arata bine si cred ca are si gust bun,multumesc.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 gr faina
  • 1/2 dintr-un cub mic de drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lingura ulei
  • 3/4 cana apa
  • Umplutura:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 250 gr ghebe in sare
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 200 gr rosii decojite cuburi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 ou + 1 pentru uns
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Marieta, noua ne-a placut foarte mult!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Flori de carnati cabanos