Plăcintă cu cartofi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Plăcintă cu cartofi

Ingrediente

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Mod de preparare

Se fierb cartofii(spălaţi) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocoteşte apa). Se scurge apa şi se lasă să se răcească.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei mai mult. Se lasă(cu capac) pe foc mediu să se moaie bine. Se adaugă sare, piper, boia, pasta de ardei iute.

Cartofii curăţaţi se dau pe răzătoarea mai mare. Nu contează daca se mai sfărâmă din ei.

Se amestecă ceapa şi cartofii şi se potriveşte de sare, piper, cimbru(cine vrea).

Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele şi se lasa cam 30 de minute la dospit.

Se ung 2 tăvi cu ulei.

Aluatul se împarte în 4 si se fac 4 foi. Se întind pe planşeta presărata cu făină.

Se pune foaia în tavă.Aluatul se înţeapa înainte cu furculiţa. Se împarte umplutura(rece) în 2 şi se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat şi se înţeapa cu furculiţa. Se unge cu ou bătut deasupra(dacă nu e de post).

Se coace în cuptor preîncălzit cam 1 h, depinde de cuptor.

Mie mi-au încăput amândouă. Aveţi grijă să le schimbaţi între ele după 30 de minute. Când sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinţi sau reci, sunt bune oricum.

Eu am făcut şi o salată de spanac proaspăt. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarbă verde etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise