autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Plăcintă cu cartofi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
1 cratiţă de 5 l cu cartofi, 7-8 cepe mari, ulei, sare, piper, 1 linguriţă de boia, pastă de ardei iute, cimbru uscat(opţional), , Aluat:, 1 kg de făină, 80 g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 4 linguri de ulei, 1-2 linguri de sare, cam 600 ml de apă călduţă

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii(spălaţi) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocoteşte apa). Se scurge apa şi se lasă să se răcească.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei mai mult. Se lasă(cu capac) pe foc mediu să se moaie bine. Se adaugă sare, piper, boia, pasta de ardei iute.
Cartofii curăţaţi se dau pe răzătoarea mai mare. Nu contează daca se mai sfărâmă din ei.
Se amestecă ceapa şi cartofii şi se potriveşte de sare, piper, cimbru(cine vrea).
Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele şi se lasa cam 30 de minute la dospit.
Se ung 2 tăvi cu ulei.
Aluatul se împarte în 4 si se fac 4 foi. Se întind pe planşeta presărata cu făină.
Se pune foaia în tavă.Aluatul se înţeapa înainte cu furculiţa. Se împarte umplutura(rece) în 2 şi se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat şi se înţeapa cu furculiţa. Se unge cu ou bătut deasupra(dacă nu e de post).
Se coace în cuptor preîncălzit cam 1 h, depinde de cuptor.
Mie mi-au încăput amândouă. Aveţi grijă să le schimbaţi între ele după 30 de minute. Când sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinţi sau reci, sunt bune oricum.
Eu am făcut şi o salată de spanac proaspăt. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarbă verde etc.
Se fierb cartofii(spălaţi) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocoteşte apa). Se scurge apa şi se lasă să s
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz si cartofi

Placinta cu praz si cartofi

Cernem faina intr-un bol larg, facem o adancitura in mijloc si punem oul, sarea si untul taiat cubulete.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PLACINTA CU CARTOFI

PLACINTA CU CARTOFI

Cartofii curatati, spalati se razuiesc pe razatoarea cu gauri mici, ii stoarcem bine, bine de zeama,

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Dindelegan , 04 august 2015

    Delicioasa. Eu am mai adaugat oregano si masline.

  • Fara foto

    Simo Mausi , 05 iulie 2015

    Nici nu-i vb de cartofi la litru,ci de o cratita de 5 l cu cartofi.Cine stie citi, e in avantaj.

  • Fara foto

    Simo Mausi , 05 iulie 2015

    Foarte buna, am facut si eu, eu am redus cantitatea la ingrediente, am facut doar una. Dar foarte delicioasa.

    • Fara foto

      Lidia Radu , 07 mai 2015

      eu nu am vazut cartofi la litru

    • Fara foto

      Martin Popovici Ioan , 23 ianuarie 2015

      foarte bun

    • Fara foto

      Joita Liviu , 15 septembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Vasilica Tudor , 15 septembrie 2013

      foarte buna sidelicioasa,,,

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Foarte buna placinta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Foarte frumoasa si buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Adelina ce poftã mi-ai facut!!! merçi mult de retetã:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Foarte buna placinta asta, felicitari!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      intradevar , telepatie sau placerea de a manca cartof ?super interesanta si gustoasa...reteta salvata si cat de curand gustata :) *****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      mi-a placut reteta asta ;si nu e grea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot

60 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Aluat: Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Foarte buna placinta!

Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive