autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Plăcintă cu cartofi

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2011

Ingrediente
1 cratiţă de 5 l cu cartofi, 7-8 cepe mari, ulei, sare, piper, 1 linguriţă de boia, pastă de ardei iute, cimbru uscat(opţional), , Aluat:, 1 kg de făină, 80 g de drojdie proaspătă, 1 lingură de zahăr, 4 linguri de ulei, 1-2 linguri de sare, cam 600 ml de apă călduţă

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii(spălaţi) în apă clocotită cu sare, nu chiar de tot(cam 20 de minute de când clocoteşte apa). Se scurge apa şi se lasă să se răcească.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei mai mult. Se lasă(cu capac) pe foc mediu să se moaie bine. Se adaugă sare, piper, boia, pasta de ardei iute.
Cartofii curăţaţi se dau pe răzătoarea mai mare. Nu contează daca se mai sfărâmă din ei.
Se amestecă ceapa şi cartofii şi se potriveşte de sare, piper, cimbru(cine vrea).
Se face un aluat ca de pizza din toate ingredientele şi se lasa cam 30 de minute la dospit.
Se ung 2 tăvi cu ulei.
Aluatul se împarte în 4 si se fac 4 foi. Se întind pe planşeta presărata cu făină.
Se pune foaia în tavă.Aluatul se înţeapa înainte cu furculiţa. Se împarte umplutura(rece) în 2 şi se pune peste aluat. Deasupra se pune a doua foaie de aluat şi se înţeapa cu furculiţa. Se unge cu ou bătut deasupra(dacă nu e de post).
Se coace în cuptor preîncălzit cam 1 h, depinde de cuptor.
Mie mi-au încăput amândouă. Aveţi grijă să le schimbaţi între ele după 30 de minute. Când sunt bine rumenite se scot, se taie si se servesc fierbinţi sau reci, sunt bune oricum.
Eu am făcut şi o salată de spanac proaspăt. Merg la aperitiv, de dus la serviciu de ziua ta, la iarbă verde etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu cartofi

Placinta cu cartofi

Dupa ce am curatat cartofii de coaja, ii spalam bine si i-am dat pe razatoarea mare. Ii acoperim

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
Placinta de cartofi fara aluat

Placinta de cartofi fara aluat

-am spalat si curatat legumele, -am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul

4 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Dindelegan , 04 august 2015

    Delicioasa. Eu am mai adaugat oregano si masline.

  • Fara foto

    Simo Mausi , 05 iulie 2015

    Nici nu-i vb de cartofi la litru,ci de o cratita de 5 l cu cartofi.Cine stie citi, e in avantaj.

  • Fara foto

    Simo Mausi , 05 iulie 2015

    Foarte buna, am facut si eu, eu am redus cantitatea la ingrediente, am facut doar una. Dar foarte delicioasa.

    • Fara foto

      Lidia Radu , 07 mai 2015

      eu nu am vazut cartofi la litru

    • Fara foto

      Martin Popovici Ioan , 23 ianuarie 2015

      foarte bun

    • Fara foto

      Joita Liviu , 15 septembrie 2013

      foarte bun

    • Fara foto

      Vasilica Tudor , 15 septembrie 2013

      foarte buna sidelicioasa,,,

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Foarte buna placinta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Foarte frumoasa si buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

      Adelina ce poftã mi-ai facut!!! merçi mult de retetã:)

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Foarte buna placinta asta, felicitari!*****

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      intradevar , telepatie sau placerea de a manca cartof ?super interesanta si gustoasa...reteta salvata si cat de curand gustata :) *****

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      mi-a placut reteta asta ;si nu e grea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 1 cratiţă de 5 l cu cartofi
  • 7-8 cepe mari
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă de boia
  • pastă de ardei iute
  • cimbru uscat(opţional)
  • Aluat:
  • 1 kg de făină
  • 80 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de sare
  • cam 600 ml de apă călduţă

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Foarte buna placinta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
zucchini slice-felia cu dovlecei