autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Placinta cu cartofi si branza

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
1 kg cartofi, 4 fire de ceapa verde, 4-5 fire de patrunjel verde tocat, 225 g branza Cheddar, 2 galbenusuri mari, 1 lingurita boia de ardei dulce, 125 g pesmet, 50 g unt topit, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se unge o tava cu putin ulei. Se incinge cuptorul. Cartofii curatati se taie rondele subtiri. Intr-un castron se amesteca ceapa verde taiata marunt, patrunjelul tocat, branza si galbenusurile iar separat intr-un bol se amesteca boiaua si pesmetul. Se acopera fundul tavii cu jumatate din rondelele de cartofi, se presara amestecul de pesmet cu boia, sare si piper. Se adauga compozitia de branza cu ou si verdeata peste pesmet, sare, piper si apoi se aseaza rondelele de cartofi ramase. Deasupra se toarna unt topit. Se tine o ora la cuptor, apoi se lasa 10 minute sa se raceasca inainte de servire.
Sugestii: Se serveste cu garnitura de legume sau cu salata verde si ridichi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cartofi si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cartofi, varza sau branza

Placinta cu cartofi, varza sau branza

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

100 voturi    51 comentarii
2h
Aperitive
Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Placinta cu cartofi sau branza ,de la mama

Se amesteca faina impreuna cu sarea si cu apa calduta cit cuprinde sa fie o coca moale . Se framinta

18 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Trebuie testata !!!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 fire de ceapa verde
  • 4-5 fire de patrunjel verde tocat
  • 225 g branza Cheddar
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 125 g pesmet
  • 50 g unt topit
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Trebuie testata !!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza si marar