autor:

Anca Rm

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Placinta cu cas si legume

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2016

Ingrediente
-1 pachet foi placinta, -1 ardei rosu, -1 ardei iute(optional), -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare), -200 ml smantana, -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata), -1 bucata vanata, -1 dovlecel, -sare aromata, -50 gr unt pt unsa foile .

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase apa.

Pe un gril le calim putin pe fiecare parte si le lasam deoparte.

Casul il maruntim si il amestecam cu ceapa verde taiata rondele, ardeiul rosu taiat cubulete, ardeiul iute taiat si el marunt ,smantana si sare dupa gust . Il amestecam bine.

Incepem sa asamblam placinta: Foile de placinta trebuie decongelate ,le desfacem si acoperim cu un prosop ca sa nu se usuce.

Untul il topim si il punem aprope , avem nevoie de el sa ungem foile.

Intr-o tava pe care am uns-o bine cu unt rece am pus doua foi de placinta , le-am uns cu unt si am pus peste ele un sfert din casul amestecat cu legume. Am asezat inca doua foi placinta ,am uns cu unt si am pus jumate din feliile de dovlecel si jumate de cele de vanata si un sfert de cas . Am asezat apoi alte doua foi placinta unse cu unt , o alta parte de cas si iar doua foi cu restul de dovlecel si vanata si ultima parte de cas. Deasupra am pus doua foi placinta si am uns bine cu unt . Cu un cutit am taiat usor foile deasupra si am presarat seminte de mac.

Am folosit o tava de marimea foilor.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam la copt pana se rumenesc frumos si sunt crocante deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu cas si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 pachet foi placinta
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei iute(optional)
  • -ceapa verde (eu am avut 3 fire plus una mai mare)
  • -200 ml smantana
  • -900 gr cas (branza de vaci+telemea sau orice aveti dar sa nu fie foarte sarata)
  • -1 bucata vanata
  • -1 dovlecel
  • -sare aromata
  • -50 gr unt pt unsa foile .

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Sufleu de branza cu brocoli