Placinta cu cirese

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu cirese

Ingrediente

  • 2 cani si jumatate de faina
  • un praf sare
  • 150 gr unt
  • 1 cutie crema de branza
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 ceasca apa rece de la frigider
  • 1 farfurie adanca de cirese fara samburi
  • 3-4 linguri zahar
  • 2-3 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura esenta vanilie

Mod de preparare

Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand vom obtine un aluat nisipos peste care vom pune crema de branza si vom continua sa amestecam. Adaugam treptat apa rece pana obtinem o coca. Daca mai e nevoie – daca coca este prea lipicioasa, mai adaugam un pic de faina. Punem coca pe o folie alimentara formand un bol si o dam la frigider pentru cateva ore sau o ora la congelator. Cand o scoatem, o taiem in doua, un sfert din ea o pastram pentru grilaj, iar din partea cea mai mare intindem o foaie de marimea formei in care o vom coace, cam de 1-1.5 cm grosime. Tapetam tava cu unt si faina. Ajutandu-ne de un sucitor, transferam foaia in forma, taiem surplusul ce iese din forma, intepam foaia cu furculita din loc in loc. Amestecam ciresele cu 3-4 linguri de zahar, amidonul alimentar si esenta. Turnam ciresele peste foaie. Din bucata ramasa, intindem o alta foaie si decupam fasii pe care le asezam apoi deasupra cireselor formand o retea. Ungem fasiile cu lapte amestecat cu o lingurita de zahar. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se poate pudra cu zahar pudra, servi alaturi de inghetata sau frisca. Sa o savurati cu multa placere! http://pasiunilealynei.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise