Spumam untul la robot sau cu mixerul, adaugam faina, un praf de sare si 4-5 linguri de zahar. Amestecand vom obtine un aluat nisipos peste care vom pune crema de branza si vom continua sa amestecam. Adaugam treptat apa rece pana obtinem o coca. Daca mai e nevoie – daca coca este prea lipicioasa, mai adaugam un pic de faina. Punem coca pe o folie alimentara formand un bol si o dam la frigider pentru cateva ore sau o ora la congelator. Cand o scoatem, o taiem in doua, un sfert din ea o pastram pentru grilaj, iar din partea cea mai mare intindem o foaie de marimea formei in care o vom coace, cam de 1-1.5 cm grosime. Tapetam tava cu unt si faina. Ajutandu-ne de un sucitor, transferam foaia in forma, taiem surplusul ce iese din forma, intepam foaia cu furculita din loc in loc. Amestecam ciresele cu 3-4 linguri de zahar, amidonul alimentar si esenta. Turnam ciresele peste foaie. Din bucata ramasa, intindem o alta foaie si decupam fasii pe care le asezam apoi deasupra cireselor formand o retea. Ungem fasiile cu lapte amestecat cu o lingurita de zahar. Se da la cuptor aproximativ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se poate pudra cu zahar pudra, servi alaturi de inghetata sau frisca. Sa o savurati cu multa placere! http://pasiunilealynei.wordpress.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii