1. Se amesteca faina cu 2 linguri zahar.Se adauga untul/margarina si se amesteca pana ce compozitia devine sfaramicioasa.Se adauga crema de branza, se amesteca si apoi, se adauga apa, cate 1 lingurita, amestecand pana cand aluatul este omogen.Se infasoara aluatul in folie de plastic si se da la rece 30 minute.
2. Intre timp, intr-un castron se amesteca ciresele, amidonul si esenta de migdale.Se lasa deoparte.
3. Se unge o tava rotunda de tarte cu putin ulei de masline.Se imparte aluatul in jumatate si se intinde cu facaletul una din ele, pana ce se obtine un cerc putin mai mare ca tava.Se ruleaza forma pe facalet si se aseaza in tava.Se unge aluatul cu 2 lingurite de albus apoi se intinde umplutura de cirese.
4. Se incalzeste cuptorul la 220°C.Se intinde cealalata jumatate de aluat.Se taie cu o rotita zimtata fasii de 2 cm latime.Se aseaza fasiile peste umplutura in forma de zabrele.
5. Se unge placinta pe deasupra cu restul de albus si se presara cele 2 linguri de zahar ramase.Se aseaza tava intr-o alta tava, in care sa se scurga eventual zeama.Se coace 10 minute, apoi se reduce temperature cuptorului la 180°C.Se mai coace 35-40 minute sau pana cand aluatul este aramiu iar umplutura a lasat zeama si clocoteste in centru.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii