Framantam un aluat potrivit de tare(ca pentru turte muntenesti), pe care il lasam la dospit cam 30 minute, cat sa pregatim umplutura pentru placinta.
Calim ceapa si usturoiul cu un praf de sare, pana devin aurii, apoi adaugam ciupercile si 1 cana de apa si lasam sa dea intr-un clocot. Adaugam ardeiul gras sau pasta de ardei, sucul de rosii, mirodeniile. Mai lasam pe foc cam 20 minute, cat sa mai scada compozitia. Cand este gata, dam de-o parte si punem verdeata. Putem pune in compozitie 1 ou batut, insa e optional.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina tava de la aragaz si intindem o foaie de aluat, compozitia de ciuperci si cea de-a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc. Daca vrem putem unge placinta cu ou batut, insa nu e obligatoriu.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii