autor:

Monica

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Placinta cu ciuperci

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2012

Ingrediente
Aluat, , - 1 pachet de margarina pentru prajituri, - 300 grame faina, - 1 ou, - 1 praf de copt, - 1 lingurita rasa de sare, - 1 lingurita rasa de zahar, , , Umplutura, , - 3-4 cepe, - 2 cutii de ciuperci (800 gr), - 4 oua, - 150 gr cascaval, - 1 legatura de marar, - 1 galbenus, - sare, - piper, - vegeta (dupa preferinte)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

18 voturi

Mod de preparare

Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.

Pentru umplutura calim cepele, pana se inmoaie si capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile si mai lasam vasul pe foc pana radem cascavalul, amestecand sa nu se prinda.
Luam vasul de pe foc si adaugam ouale, mararul taiat, cascavalul ras si condimentele, si amestecam sa se incorporeze bine toate ingredientele.

Pe planul de lucru presaram faina si pregatim aluatul. Impartim aluatul in doua. Jumatate o intindem in strat subtire, de cativa milimetri, si il asezam in tava tapetata cu unt si faina, urcandu-l un pic pe peretii tavii. Asezam compozitia in tava si o acoperim cu cealalta jumatate de aluat (pregatita la fel ca si baza placintei).
Cu cantitatile de mai sus eu am pregatit 2 tavi cu diametrul de 26 cm.
De obicei fac placinta intr-un vas de yena dreptunghiular de 34x25 cm.

Inainte sa bagam tava la cuptor, incalzit in prealabil, ungem placinta cu galbenus de ou.
Timpul necesar pentru coacere este de aproximativ 35-40 minute la foc mediu.

Se poate servi ca aperitiv, atat calda cat si rece.


Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
placinta cu branza si ciuperci

placinta cu branza si ciuperci

se face o coca pt placinta din faina,drojdie,sare,ulei, se lasa la dospit cam 1 ora,si se ia si se

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pastida (placinta cu ciuperci)

Pastida (placinta cu ciuperci)

Ceapa taiata solzisori o calim impreuna cu ciupercile tocate nu foarte marunt si mazarea cu morcovi. Dupa

5 voturi    5 comentarii
40 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefan Popescu , 17 ianuarie 2015

    am folosit ciuperci proaspete, mini portobello, taiate felii; trebuie scazute pe foc (cu ceapa), altfel lasa apa in tava si iese o balegutza; am folosit aproape 300 g de Monterrey Jack, 3 oua, 800g ciuperci, coca de la Haji Baba, aproape 2 lingurite de piper, o lingurita de usturoi pisat (proaspat), marar si patrunjel. Mai fac.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Ce bine arata!!!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 mai 2012

    mi-a placut reteta asa ca am salvat-o

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

18 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • - 1 pachet de margarina pentru prajituri
  • - 300 grame faina
  • - 1 ou
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lingurita rasa de sare
  • - 1 lingurita rasa de zahar
  • Umplutura
  • - 3-4 cepe
  • - 2 cutii de ciuperci (800 gr)
  • - 4 oua
  • - 150 gr cascaval
  • - 1 legatura de marar
  • - 1 galbenus
  • - sare
  • - piper
  • - vegeta (dupa preferinte)

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Mancare de curcan cu mazare

Mancare de curcan cu mazare

Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Drob de porc

Drob de porc

Din maruntaiele de porc eu nu fac caltabos. Prefer ca maruntaiele fierte si tocate sa le pastrez

4 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine arata!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pachetele in foi de orez cu legume si carne
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania