Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii ciuperci intregi (de 350 gr fiecare sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura rasa de gris
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul.

Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea.

Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.

Umplutura:Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul rosu il curatam de seminte, il facem cuburi, iar rosiile decojite le maruntim.

Ciupercile le spalam si le dam prin robot, dar nu le facem pasta.

Intr-o tigaie incingem ulei, punem ceapa, morcovul, ardeiul rosu, 2-3 linguri de apa si le inabusim.

Incorporam ciupercile, rosiile decojite tocate, 1/2 cana cu apa, sare si piper dupa gust.

Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim din cand in cand.

Spre final adaugam pasta de tomate, pasta de gogosari cu kapia si mai lasam 1-2 minute pe foc.

Tragem tigaia deoparte, presaram grisul, patrunjel verde tocat si amestecam bine.

Rupem o bucata hartie de copt, rasturanam aluatul dospit pe ea si intindem o foaie cat de cat rotunda si subtirica.

Luam foaia cu aluat, o asezam intr-o forma de tarta, punem umplutura uniform, iar marginile aluatului le pliem spre interiorul placintei.

Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si cand este incins introducem tarta.

O lasam la copt pana aluatul se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca dar cat este inca calda o acoperim cu un prosop sa se patreze frageda. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise