Placinta cu ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Placinta cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii ciuperci intregi (de 350 gr fiecare sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura rasa de gris
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul.

Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea.

Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.

Umplutura:Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ardeiul rosu il curatam de seminte, il facem cuburi, iar rosiile decojite le maruntim.

Ciupercile le spalam si le dam prin robot, dar nu le facem pasta.

Intr-o tigaie incingem ulei, punem ceapa, morcovul, ardeiul rosu, 2-3 linguri de apa si le inabusim.

Incorporam ciupercile, rosiile decojite tocate, 1/2 cana cu apa, sare si piper dupa gust.

Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim din cand in cand.

Spre final adaugam pasta de tomate, pasta de gogosari cu kapia si mai lasam 1-2 minute pe foc.

Tragem tigaia deoparte, presaram grisul, patrunjel verde tocat si amestecam bine.

Rupem o bucata hartie de copt, rasturanam aluatul dospit pe ea si intindem o foaie cat de cat rotunda si subtirica.

Luam foaia cu aluat, o asezam intr-o forma de tarta, punem umplutura uniform, iar marginile aluatului le pliem spre interiorul placintei.

Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si cand este incins introducem tarta.

O lasam la copt pana aluatul se rumeneste frumos.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca dar cat este inca calda o acoperim cu un prosop sa se patreze frageda. Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor