autor:

Fara foto

» » Retete de post

Placinta cu ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 250 gr faina, 10 gr drojdie proaspata, 1/2 cana apa minerala, un praf de sare, 1 lingurita zahar, 1 lingura ulei, , Pentru umplutura:, , 2 cutii ciuperci intregi (de 350 gr fiecare sau puteti folosi ciuperci proaspete), 2 cepe, 1 morcov, 1/2 ardei rosu, 200 gr rosii decojite, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingura pasta de gogosari cu kapia, 3 linguri ulei, patrunjel verde, 1 lingura rasa de gris, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul.
Intr-un bol punem faina cernuta, drojdia, sarea.
Amestecam cu mana, apoi turnam apa minerala dar calduta, treptat, si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute, acoperim bolul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc ferit de curent.
Umplutura:Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul rosu il curatam de seminte, il facem cuburi, iar rosiile decojite le maruntim.
Ciupercile le spalam si le dam prin robot, dar nu le facem pasta.
Intr-o tigaie incingem ulei, punem ceapa, morcovul, ardeiul rosu, 2-3 linguri de apa si le inabusim.
Incorporam ciupercile, rosiile decojite tocate, 1/2 cana cu apa, sare si piper dupa gust.
Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit, timp in care mai invartim din cand in cand.
Spre final adaugam pasta de tomate, pasta de gogosari cu kapia si mai lasam 1-2 minute pe foc.
Tragem tigaia deoparte, presaram grisul, patrunjel verde tocat si amestecam bine.
Rupem o bucata hartie de copt, rasturanam aluatul dospit pe ea si intindem o foaie cat de cat rotunda si subtirica.
Luam foaia cu aluat, o asezam intr-o forma de tarta, punem umplutura uniform, iar marginile aluatului le pliem spre interiorul placintei.
Aprindem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si cand este incins introducem tarta.
O lasam la copt pana aluatul se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca dar cat este inca calda o acoperim cu un prosop sa se patreze frageda. Se poate servi atat calda cat si rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Plăcintă cu carne şi ciuperci

Plăcintă cu carne şi ciuperci

Intr-o cratiţă se pune uleiul , ceapa tăiată mărunt,se adaugă carnea şi se călesc câteva

44 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Placinta cu ciuperci

Placinta cu ciuperci

Se spala ciupercile (daca sunt proaspete), se taie lamele si se pun la prajit in putin ulei. Se adauga

9 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 18 martie 2015

    Multumesc Garet Bora.

  • Fara foto

    Garet Bora (Bucatar) , 17 martie 2015

    Arata intr-un mare fel!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 16 martie 2015

    Multumesc Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 martie 2015

      Arata tare bine!!!

    • Fara foto

      ce multe ingrediente , 11 aprilie 2014

      !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1/2 cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 2 cutii ciuperci intregi (de 350 gr fiecare sau puteti folosi ciuperci proaspete)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 3 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura rasa de gris
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Garet Bora.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coltunasi de post