Placinta cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1 pachet 500 g foi de placinta
  • 1 kg dovleac de placinta
  • 100 ml ulei
  • 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat
  • 20 g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara
  • 1 lamaie
  • 50 g miez de nuca
  • 3 lingurite esenta de rom
  • 3-4 linguri gris

Mod de preparare

Curatati dovleacul si dati-l pe razatoarea mare (se poate cumpara gata ras). Puneti intr-o cratita dovleacul, zaharul si zaharul vanilat, la foc mic, iar cand incepe sa lase zeama amestecati cu o lingura de lemn pana mai scade, apoi adaugati zeama de lamaie dupa gust, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, scortisoara, nucile zdrobite cu facaletul, esenta de rom si grisul, amestecand pana se incorporeaza bine si scade zeama de tot. Intindeti pe masa o foaie de placinta, stropiti-o cu ulei (puteti sa ungeti cu o pensula) suprapuneti inca o foaie, apoi distribuiti uniform cam o optime din umplutura (dintr-un pachet de foi de placinta ies cam 8 rulouri).

Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra cu ulei si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.

Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari, puneti-o pe farfurii si garnisiti cu miez de nuca, daca doriti. Este un deliciu !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise