Ingrediente
1 pachet 500 g foi de placinta, 1 kg dovleac de placinta, 100 ml ulei, 250 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 20 g zahar pudra, 1 lingurita scortisoara, 1 lamaie, 50 g miez de nuca, 3 lingurite esenta de rom, 3-4 linguri gris
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
15 voturi
Mod de preparare
Rulati placinta nu prea strans, avand grija sa ungeti locurile in care se suprapune foaia, mai ales cand o indoiti la capete. Asezati rulourile in tava unsa cu ulei, ungeti-le si deasupra cu ulei si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos.
Scoateti placinta, lasati-o sa se racoreasca, apoi pudrati cu zahar pudra. Taiati-o bucati nu prea mari, puneti-o pe farfurii si garnisiti cu miez de nuca, daca doriti. Este un deliciu !!!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Nici eu nu am facut niciodata dar am vazut ca in unele zone e destul de populara.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
Multumesc. Da, este foarte buna.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
E minunat de buna. Eu na am facut niciodata placinta cu dovleac,dar am mancat si mi-a placut foarte mult.