autor:

Truedelights

» » Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Umplutura:, •3 cani cu dovleac ras, •2 cani cu mere rase, •100 g zahar, •100 g stafide inmuiate in rom, •o cana cu nuci macinate, •2-3 linguri cu scortisoara, , Blat:, 5 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, un praf de copt, esenta de vanilie, aprox. 12 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.

Preparam si blatul:

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.
Se pudreaza cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Curatati dovleacul si dati-l pe razatoarea mare (se poate cumpara gata ras). Puneti intr-o cratita

15 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Placinta de dovleac americana

Placinta de dovleac americana

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Babau , 13 octombrie 2015

    Cat e de mare tava??? Diametrul ei care e???

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

    Apreciez ca ai facut aluatul si nu e de gata cumparat. Arata f bine si maine o sa fac sigur placinta cu dovleac. Felicitari

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Cred ca e delicioasa, aspectul, de nota 10!

    • Fara foto

      Pica Flori , 21 aprilie 2010

      Fetelor sunteti minunate! Nici nu ma asteptam ca reteta sa fie asa de laudata. Ma bucur ca v-a placut :) Numai bine!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce bunatate.Si ce bine arata.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Seamana cu reteta mea-Placinta de dovleac cu nuci-. Ai adaugat in plus stafide si cred ca este un lucru bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Îmi place reţeta ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      La cum arata trebuie sa fie o minunatie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Dovleac,mere,nuci,stafide, doamne ce de bunatati...trebue sa fie o nebunie. Felicitari ! ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • •3 cani cu dovleac ras
  • •2 cani cu mere rase
  • •100 g zahar
  • •100 g stafide inmuiate in rom
  • •o cana cu nuci macinate
  • •2-3 linguri cu scortisoara
  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mimi (Chef de cuisine)

Apreciez ca ai facut aluatul si nu e de gata cumparat. Arata f bine si maine o sa fac sigur placinta cu dovleac. Felicitari

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu crema