autor:

Truedelights

» » Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
Umplutura:, •3 cani cu dovleac ras, •2 cani cu mere rase, •100 g zahar, •100 g stafide inmuiate in rom, •o cana cu nuci macinate, •2-3 linguri cu scortisoara, , Blat:, 5 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri lapte, un praf de copt, esenta de vanilie, aprox. 12 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem umplutura:
Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulce e dovleacul.Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile.

Preparam si blatul:

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si la sfarsit faina. Trebuie sa iasa o compozitie ca de chec.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se pune jumatate din aluat si se coace pe jumatate.(cam 10min. )
Se scoate tava si se intinde umplutura iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min.
Se pudreaza cu zahar farin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

  • 10 comentarii

  • Gabriela Babau , 13 octombrie 2015

    Cat e de mare tava??? Diametrul ei care e???

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

    Apreciez ca ai facut aluatul si nu e de gata cumparat. Arata f bine si maine o sa fac sigur placinta cu dovleac. Felicitari

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Cred ca e delicioasa, aspectul, de nota 10!

    • Pica Flori , 21 aprilie 2010

      Fetelor sunteti minunate! Nici nu ma asteptam ca reteta sa fie asa de laudata. Ma bucur ca v-a placut :) Numai bine!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Ce bunatate.Si ce bine arata.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Seamana cu reteta mea-Placinta de dovleac cu nuci-. Ai adaugat in plus stafide si cred ca este un lucru bun.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Îmi place reţeta ta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      La cum arata trebuie sa fie o minunatie...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Dovleac,mere,nuci,stafide, doamne ce de bunatati...trebue sa fie o nebunie. Felicitari ! ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • •3 cani cu dovleac ras
  • •2 cani cu mere rase
  • •100 g zahar
  • •100 g stafide inmuiate in rom
  • •o cana cu nuci macinate
  • •2-3 linguri cu scortisoara
  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox. 12 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Rata pe varza

Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mimi (Chef de cuisine)

Apreciez ca ai facut aluatul si nu e de gata cumparat. Arata f bine si maine o sa fac sigur placinta cu dovleac. Felicitari

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea