autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

placinta cu dovleac

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2016

Ingrediente
-1 kg.faina de grau,, -2 oua,unul in aluat si unul pentru uns,, -200 gr.margarina,, -100 ml ulei,, -100 gr.zahar vanilat cu grad redus de vanilie,, -300 ml iaurt,, - 1 praf de sare,, -1 cub de drojdie., Ingrediente pentru umplutura:, -1 dovleac placintar,, -4 linguri zahar,, -100 gr,zahar cu grad redus de vanilie,, -1 lingurita scortisoara macinata.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

-Se curata dovleacul,se da prin razatoare,se aduga peste el zahar,zahar vanilat,scortisoara si se pregateste un gem absolut delicios.
-Se pune intr-un castron,iaurtul caldut,la temperatura camerei,drojdia si zaharul vanilat si se omogenizeaza foarte bine.
-Se cerne faina intr-un vas,peste faina se pune compozitia de iaurt,oul,sare,margarina si se framanta un aluat,suficient de tare,mai spre final se adauga ulei cate putin si se continua framantarea,pana ce se dezlipeste usor aluatul de pe vas.Se pune aluatul intr-o punga,asta dupa ce a fost uns cu ulei si se da la frigider,peste noapte,sa se odihneasca.A doua zi de dimineata,se imparte aluatul in doua si se fac doua foi,o foaie se pune intr-o tava in care s-a presurat faina de grau,se pune peste ea compozitie de dovleac si se mai pune inca o foaie,care este bine sa fie intepata cu o furculita,sa nu creasca prea mult in unele locuri.Se unge placinta cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja,pentru circa o ora.Cand mirosul placintei te scoate din bucatarie,este semn ca placinta este gata.Se opreste focul,se scoate din cuptor si se taie dupa ce se mai racoreste.Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac si mere

Placinta cu dovleac si mere

se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar si un galbenus.Se lasa la rece putin.Intre

9 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat

55 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • -1 kg.faina de grau,
  • -2 oua,unul in aluat si unul pentru uns,
  • -200 gr.margarina,
  • -100 ml ulei,
  • -100 gr.zahar vanilat cu grad redus de vanilie,
  • -300 ml iaurt,
  • - 1 praf de sare,
  • -1 cub de drojdie.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 dovleac placintar,
  • -4 linguri zahar,
  • -100 gr,zahar cu grad redus de vanilie,
  • -1 lingurita scortisoara macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

181 voturi    39 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura fantastica cu migdale si spuma din lapte condensat