Reteta postata pe: 17 octombrie 2016
Ingrediente
800g dovleac, 2 gutui, zahar dupa gust, 1 lgt.cu varf cu scortisoara, 12 foi de placinta, unt pentru uns foile, 2 lg pesmet, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se curata dovleacul de coaja si de seminte dupa care se da pe razatoarea mare. Gutuile se curata si se dau si ele pe razatoarea. Se pune zahar dupa gust (depinde si cat e de dulce dovleacul) si scortisoara si se pune cratita pe foc pentru a se cali dovleacul si a se topi zaharul.
Foile se impart in doua din care se fac doua rulade. Fiecare foaie se unge cu untul topit. Se presara o lg de pesmet dupa care se intinde jumatate din compozitie. Se ruleaza strans pe lungime si se aseaza intr-o tava. La fel se procedeaza si cu restul si se da la cuptor la 180 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop de bucatarie curat si umed si se lasa cateva minute. Cand s-a racit se presara zahar pudra si se serveste. Foarte bun si aromat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prepararea aluatului: Intr-un castron incapator amestecam faina cu zaharul pudra, zaharul vanilat
67 voturi
21 comentarii
2h
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa razui dovleacul si sa il transfer apoi intr-o cratita alaturi
1 vot
0 comentarii
3h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate