autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu dovleac

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2008

Ingrediente
, Aluat: , 1pahar (200ml) bors, , 1pahar ulei, , 1pahar zahar, , 50g drojdie, , faina cat cuprinde pentru a se intinde doua foi, , Umplutura: , 2 kg dovleac (curatat) , 2 linguri ulei sau margarina, , 100 g zahar, , 200 g nuci sfaramate cu sucitorul, , 1 lingura scortisoara.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare




Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca cu nucile si cu scortisoara.







Aluatul se imparte in doua, se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie speciala petru cuptor. Se pune umplutura si apoi adoua foaie. Se coace la foc potrivit.







Este foarte buna, incercati si o sa va convingeti. Pofta buna, merita incercata.







Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PLACINTA CU DOVLEAC

PLACINTA CU DOVLEAC

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua

19 voturi    7 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina.

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    E foarte buna !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Tare buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Imi place enorm placinta cu dovleac...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      Am sa o încerc astăzi. Anul ăsta n-am făcut plăcintă cu dovleac şi căutam o reţetă de post. E ok!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Imi place la nebunie placinta cu dovleac...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 
  • 1pahar (200ml) bors, 
  • 1pahar ulei, 
  • 1pahar zahar, 
  • 50g drojdie, 
  • faina cat cuprinde pentru a se intinde doua foi, 
  • Umplutura: 
  • 2 kg dovleac (curatat) 
  • 2 linguri ulei sau margarina, 
  • 100 g zahar, 
  • 200 g nuci sfaramate cu sucitorul, 
  • 1 lingura scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

21 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

2 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

E foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarlota de mere