Placinta cu dovleac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  •  
  • 1pahar (200ml) bors,
  •  
  • 1pahar ulei,
  •  
  • 1pahar zahar,
  •  
  • 50g drojdie,
  •  
  • faina cat cuprinde pentru a se intinde doua foi,
  •  
  • Umplutura:
  •  
  • 2 kg dovleac (curatat)
  •  
  • 2 linguri ulei sau margarina,
  •  
  • 100 g zahar,
  •  
  • 200 g nuci sfaramate cu sucitorul,
  •  
  • 1 lingura scortisoara.

Mod de preparare


Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea marea si se pune la calit cu margarina sau uleiul si zaharul. Se fierbe pana se face ca un gem legat. Cand este rece, se amesteca cu nucile si cu scortisoara.

 


Aluatul se imparte in doua, se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau tapetata cu hartie speciala petru cuptor. Se pune umplutura si apoi adoua foaie. Se coace la foc potrivit.

 


Este foarte buna, incercati si o sa va convingeti. Pofta buna, merita incercata.

 


Prajitura de casa e mai gustoasa cu Rama Maestro!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise