autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

Placinta cu dovleac

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
1.Aluat fraged, 1 ou, 3 linguri zahar, 3 linguri apa, 1 lamaie coaja si sucul, 1 pachet unt(200g), 450 g faina, 1 plic zahar vanilat, 1 varf cutit bicarbonat, , Umplutura, 2 kg dovleac de placinta, 200 g zahar, 2 lingurite scortisoara, 100 g nuca prajita, 50 g stafide, 2 plicuri zahar vanilat, , Pandispanul, 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 100 g zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Aluatul fraged
Untul se freaca pina devine cremos,zaharul+apa+oul+zeama de lamaie si coaja rasa se bat cu telul(sa se dizolve zaharul)Se vor amesteca cele de mai sus cu untul pana vor avea consistenta unei smantani
Se amesteca compozitia smintinoasa cu faina,bicarbonatul si vanilia.Se tine la rece cel putin 1/2 ora

Umplutura
Dovleacul se curata de coaja si seminte,se da pe razatoarea mare.Se caleste dovleacul cu zaharul,se adauga scortisoara, nuca prajita,stafidele,zaharul vanilat.

Asamblarea
Foaia de aluat fraged se intinde 1 cm se inteapa cu furculita,se da la cuptor la 180 grade celsius pt 15-20 minute
Se aseaza peste aluat compozitia de dovleac se niveleaza cu lama unui cuti
Din cele 2 oua,zahar,faina se face un pandispan
Pandispanul se va turna cu posul cu sprit peste compozitia de dovleac(daca nu aveti pos cu sprit ,pandispanul se pune intr-o punga de plastic,se taie coltul pungutei si se traseaza dungi de pandispan peste compozitia de dovleac)Se cerne zahar pudra peste pandispan,se tine la cuptor 45 min-1 ora depinde de cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o

30 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Umplutura: Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si

7 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mihaela , 25 septembrie 2013

    bicarbonat de care?

  • Fara foto

    livia c. , 04 ianuarie 2010

    Chiar arata bine!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Buna, buna ......................

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      O bunatate.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Bună plăcintă cu dovleac!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      ft buna placinta cu dovleac!!!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      e grozava, dar iti trebuie multa rabdare!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Felicitari! arata tare bine si cu siguranta este si foarte gustoasa. Am s-o incerc si eu.

    • Fara foto

      ankutica , 03 octombrie 2009

      cred ca este f f buna imi place dovleacul astept verdictul din partea sotului meu

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Arata tare bine.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Superb arata placinta cu dovleac,odata pe an fac si eu o astfel de placinta.Felicitari pentru reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

      Buna si aceasta placinta si deasemenea si aspectuoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Bun, bun gustos, imi place dovleacul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1.Aluat fraged
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lamaie coaja si sucul
  • 1 pachet unt(200g)
  • 450 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • Umplutura
  • 2 kg dovleac de placinta
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 g nuca prajita
  • 50 g stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pandispanul
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 100 g zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

mihaela

bicarbonat de care?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pastel de nata