Placinta cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -6 linguri de zahar potrivite
  • -1 ou
  • -1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • -1 lingurita otet
  • -400 gr. faina cernuta de 2 ori
  • Pentru umplutura de dovleac:
  • Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,
  • scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara) Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).

Mod de preparare

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.

Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise