autor:

susu

» » Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:, , -7 linguri de lapte, -7 linguri de ulei, -6 linguri de zahar potrivite, -1 ou, -1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri, -1 lingurita otet, -400 gr. faina cernuta de 2 ori, , Pentru umplutura de dovleac:, , Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,, scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara) Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Amestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit.
Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta de dovleac

Placinta de dovleac

Pentru aluat:Bati bine ouale,adaugi zaharul si bati spuma.Torni treptat uleiul si laptele,dupa care

4 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Placinta de dovleac americana

Placinta de dovleac americana

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Excelent! Prajitura arata foarte bine, iar dovleacul cu lumanarea aprinsa e senzational. Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mult placinta cu dovleac...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    buuuna placintica! Mi-ai adus aminte de reteta pentru aluat cu ulei fiert . E fraged aluatul !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Şi eu fac plăcinta de dovleac ca o prăjitură! Îmi place mai mult decât cu foi! Foarte frumoasă şi gustoasă!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Asa este susu, si mie imi place cu umplutura sau crema multa intotdeauna.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Va multumesc pentru aprecieri. Seamana intr-adevar cu o prajitura asta datorita faptului ca nu-mi place sa caut umplutura prin aluat. Prefer sa fac mai putina placinta dar de buna calitate. Este foarte fraged acest aluat pentru placinta. Merita incercat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Arata foarte bine, e foarte adevarat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte buna aceasta prajitura.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare. Pare tare gustoasa, seamana mai bine cu o prajitura decat cu o placinta!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Felicitari pentru prezentare. Pare tare gustoasa, seamana mai bine cu o prajitura decat cu o placinta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Imi place foarte mult placinta cu dovleac si scortisoara ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • pentru cele 2 foi avem nevoie de:
  • -7 linguri de lapte
  • -7 linguri de ulei
  • -6 linguri de zahar potrivite
  • -1 ou
  • -1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  • -1 lingurita otet
  • -400 gr. faina cernuta de 2 ori
  • Pentru umplutura de dovleac:
  • Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,
  • scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara) Se rade dovleacul prin razatoarea mare
  • apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si zahar. Punem apoi scortisoara
  • esente (vanilie
  • rom).

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

cristina a (Chef de cuisine)

Excelent! Prajitura arata foarte bine, iar dovleacul cu lumanarea aprinsa e senzational. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere