Ingrediente
Pentru aluat, pentru cele 2 foi avem nevoie de:, , -7 linguri de lapte, -7 linguri de ulei, -6 linguri de zahar potrivite, -1 ou, -1 lingurita bicarbonat sau 1 pliculet de amoniu pentru prajituri, -1 lingurita otet, -400 gr. faina cernuta de 2 ori, , Pentru umplutura de dovleac:, , Dovleac cat doriti (eu am folosit 1 kg si 300 gr cantarit cu tot cu coaja) zahar dupa gust,, scortisoara dupa gust ( daca doriti sa nu se schimbe culoarea dovleacului nu mai puneti scortisoara) Se rade dovleacul prin razatoarea mare, apoi se pune intr-o oala la calit cu 60 gr unt si zahar. Punem apoi scortisoara, esente (vanilie, rom).
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
Peste compozitia racita punem oul (galbenusul frecat cu un praf de sare si albusul batut spuma), bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat moale. Il lasam un pic la odihnit pana facem umplutura. Din aluat facem 2 bile si intindem doua foi, una o asezam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt, peste asezam compozitia, deasupra cealalta foaie pe care o intepam cu furculita din loc in loc. Se da la copt 30 min la 165 C. Se lasa la racit bine, se taie patrate si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
lumi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
buuuna placintica! Mi-ai adus aminte de reteta pentru aluat cu ulei fiert . E fraged aluatul !
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Şi eu fac plăcinta de dovleac ca o prăjitură! Îmi place mai mult decât cu foi! Foarte frumoasă şi gustoasă!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Asa este susu, si mie imi place cu umplutura sau crema multa intotdeauna.
susu (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Va multumesc pentru aprecieri. Seamana intr-adevar cu o prajitura asta datorita faptului ca nu-mi place sa caut umplutura prin aluat. Prefer sa fac mai putina placinta dar de buna calitate. Este foarte fraged acest aluat pentru placinta. Merita incercat
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
Arata foarte bine, e foarte adevarat.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Foarte buna aceasta prajitura.
Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Felicitari pentru prezentare. Pare tare gustoasa, seamana mai bine cu o prajitura decat cu o placinta!
Ramona (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Felicitari pentru prezentare. Pare tare gustoasa, seamana mai bine cu o prajitura decat cu o placinta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Imi place foarte mult placinta cu dovleac si scortisoara ...