autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

PLACINTA CU DOVLEAC

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 250g unt sau margarina, 400g faina, 2 oua, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat, u praf de sare, 1 plic praf de copt, Pentru umplutura:, 2 kg dovleac de placinta ras, zahar dupa gust, scortisoara dupa gust, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

19 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul,zaharul vanilat si un praf de sare.Apoi se adauga cele 2 oua si se omogenizeaza bine iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se framanta bine pana devine un aluat omogen.Se pune intr-o folie de plasic se se da la frigider patru 1 ora.
Dovleacul se curata si se da pe razatoarea mare sau la robot.Se pune intr-o cratita la foc mic amestecat cu zahar dupa gust si se lasa sa se innmoie bine.Se pune apoi scortisoara si zaharul vanilat si se lasa la scurs intr-o stracuratoare.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in 2.Se pune prima foaie intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergameni,se pune deasupra umplutura scursa bine si se acopera cu a 2 foaie.Se baga in cuptorul preicalzit la 190gC pentru 20-30 de minute.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTA CU DOVLEAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Mai intai facem umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.Cantitatea

21 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Silvia, ce pofta mi-este de placinta ta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Mi-ai facut o pofta nebuna de placinta cu dovleac!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Iubesc dovleacul, imi place si placinta cu dovleac.Arata impecabil!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Delicioasa...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Foarte buna si aspectoasa, silvia!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Felicitari draga Silvi0ara,desi pe mine m-ai sters de pe lista.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g unt sau margarina
  • 400g faina
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • u praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg dovleac de placinta ras
  • zahar dupa gust
  • scortisoara dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Silvia, ce pofta mi-este de placinta ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura aromata cu cafea