Umplutura:
Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.
Aluatul:
Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.
Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.
Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.
Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii