Placinta cu dovleac

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mare (3kg)
  • 200 g zahar
  • 1ou
  • 200 g smantana
  • 200 g unt (ulei)
  • 200-300 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie si zeama
  • un praf de sare

Mod de preparare

Umplutura:

Se spala dovleacul si se taie bucati mai mici (dupa ce a fost curatat de seminte) si se pune la fiert. Dupa ce a fiert, se curata de coaja si se face un piure care se amesteca cu 100 g zahar si scortisoara.

Aluatul:

Se amesteca untul cu 100 g zahar si cu smantana, se adauga oul si un praf de sare, zeama de la lamaie si se ingroasa cu faina.

Se adauga si coaja rasa de lamaie si se framanta pana devine un aluat mai vartos.

Se lasa in frigider 30 minute si se intind 2 foi.

Se adauga peste o foaie umplutura si se pune si a doua foaie.

Se da la cuptor la foc potrivit.

Cand se scoate, se unge cu lapte si cand s-a racit se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise