autor:

Fara foto

» » Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru foi:, - 5 linguri de ulei, - 5 linguri de oțet, - 1 ou, - 4-5 linguri de zahăr, - 2 cești de apă, - făină cât cuprinde (aprox. 800g), - 1 pachet de margarina, - 9 linguri de făină, , Ingrediente pentru umplutura de dovleac:, - 1,5 kg dovleac ras, - 200 g zahăr, - 3 plicuri de zahăr vanilat, - 2 lingurițe scorțișoară

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se frământă ingredientele până când se obține un aluat tare. Aluatul se dă de 200 de ori de masă (etapă foarte importantă pentru a avea o plăcintă fragedă). Separat, pachetul de margarină la temperatura camerei se omogenizează cu cele 9 linguri de făină cu o lingură de lemn.
Aluatul se împarte în 2 jumătăți. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul și se unge cu ¼ din crema de margarina cu făină. Foaia se împăturește după cum se vede în imagini și se lasă la frigider o oră. După o oră, fiecare foaie se întinde din nou și se repetă etapele anterioare; se lasă la frigider încă o oră.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pune la foc mic dovleacul cu zahărul și scorțișoara, amestecând cu o lingură de lemn. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, până când scade la jumătate. Se scurge compoziția și se lasă la răcit.
Se întinde prima foaie de plăcintă, se așează într-o tavă de aragaz unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie se așează dovleacul rece, apoi se întinde a doua foaie și se așează peste dovleac. Se coace plăcinta la cuptorul încins la 180oC pentru 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Mai intai facem umplutura: Se pun la calit dovleacul , merele si zaharul in putin ulei.Cantitatea

19 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu dovleac la slow cooker Crock Pot

Placinta cu dovleac la slow cooker Crock Pot

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa razui dovleacul si sa il transfer apoi intr-o cratita alaturi

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Slow Cooking

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Buna, buna, buna!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Buna, buna, aspectoasa!

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Preferata mea! E singura placinta de care nu m-as satura niciodata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Imi place mult placinta cu dovleac...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      E foarte aspectuoasa. Cred ca e buna,buna de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 5 linguri de ulei
  • - 5 linguri de oțet
  • - 1 ou
  • - 4-5 linguri de zahăr
  • - 2 cești de apă
  • - făină cât cuprinde (aprox. 800g)
  • - 1 pachet de margarina
  • - 9 linguri de făină
  • Ingrediente pentru umplutura de dovleac:
  • - 1,5 kg dovleac ras
  • - 200 g zahăr
  • - 3 plicuri de zahăr vanilat
  • - 2 lingurițe scorțișoară

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna, buna, buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU FRUCTE ASORTATE