Ingrediente
Pentru foi:, - 5 linguri de ulei, - 5 linguri de oțet, - 1 ou, - 4-5 linguri de zahăr, - 2 cești de apă, - făină cât cuprinde (aprox. 800g), - 1 pachet de margarina, - 9 linguri de făină, , Ingrediente pentru umplutura de dovleac:, - 1,5 kg dovleac ras, - 200 g zahăr, - 3 plicuri de zahăr vanilat, - 2 lingurițe scorțișoară
Dificultate: Ridicata | Timp: 3h
0 voturi
Mod de preparare
Aluatul se împarte în 2 jumătăți. Fiecare jumătate se întinde cu sucitorul și se unge cu ¼ din crema de margarina cu făină. Foaia se împăturește după cum se vede în imagini și se lasă la frigider o oră. După o oră, fiecare foaie se întinde din nou și se repetă etapele anterioare; se lasă la frigider încă o oră.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pune la foc mic dovleacul cu zahărul și scorțișoara, amestecând cu o lingură de lemn. Se lasă aproximativ 15-20 de minute, până când scade la jumătate. Se scurge compoziția și se lasă la răcit.
Se întinde prima foaie de plăcintă, se așează într-o tavă de aragaz unsă cu unt și tapetată cu făină. Peste foaie se așează dovleacul rece, apoi se întinde a doua foaie și se așează peste dovleac. Se coace plăcinta la cuptorul încins la 180oC pentru 40 de minute.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010
Arata foarte bine!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
Imi place mult placinta cu dovleac...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
E foarte aspectuoasa. Cred ca e buna,buna de tot.