autor:

Micky Apostu

» » , Prajituri, Retete de post

Placinta cu dovleac, de post

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Ingrediente
Pentru foi:, - 300 g faina, - 7 linguri zahar, - 85 ml apa, - 60 ml ulei, - 1/2 plic praf de copt, - un praf de sare, , Pentru umplutura:, - 2 kg dovleac, - coaja rasa de la o lamaie, - 100 g zahar, - vanilie, - 2-3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l la robot, dupa preferinta. Puneti uleiul intr-o cratita si puneti dovleacul, zaharul, vanilia si lamaia, pe foc mic, pana se inmoaie dovleacul si se evapora lichidul. Puteti pune si scortisoara daca doriti, e prietena buna cu dovleacul, insa eu am dorit o placinta galbena si frumoasa. Scortisoara ar fi inchis la culoare compozitia, asa ca nu am pus.
Cat se face dovleacul faceti foile. Amestecati toate ingredientele pentru foi obtinand un aluat ce nu se lipeste. Nu-l framantati excesiv, doar cat sa fie omogen. Lasati-l sa se odihneasca 5 minute.
Impartiti compozitia de aluat in doua, Intindeti prima foaie si asezati-o in tava, tapetata cu hartie de copt. Puneti apoi dovleacul si a doua foaie.
Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti timp de aprox 40 minute. Scoateti, raciti si pudrati cu zahar. Taiati in patrate si bucurati-va de o placinta absolut delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta cu dovleac (de post)

Placinta cu dovleac (de post)

Dovleacul se curata si se da pe razatoare . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine.

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte in apa; Intr-o oala punem 2 l apa si o dam pe foc, adaugam fasolea

16 voturi    13 comentarii
1h 35 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica , 16 noiembrie 2017

    Pare buna rețeta! O să o incerc!

  • Fara foto

    Rodica Ardelean , 10 februarie 2015

    si scortisoara daca puneti e minunata

Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 300 g faina
  • - 7 linguri zahar
  • - 85 ml apa
  • - 60 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • - 2 kg dovleac
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 100 g zahar
  • - vanilie
  • - 2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

24 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec cu pere si ciocolata, de post

Chec cu pere si ciocolata, de post

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat,

6 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post
Fara foto

Viorica

Pare buna rețeta! O să o incerc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Mancarica de vinete