Placinta cu dovleac, de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu dovleac, de post

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • - 300 g faina
  • - 7 linguri zahar
  • - 85 ml apa
  • - 60 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • - 2 kg dovleac
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 100 g zahar
  • - vanilie
  • - 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l la robot, dupa preferinta. Puneti uleiul intr-o cratita si puneti dovleacul, zaharul, vanilia si lamaia, pe foc mic, pana se inmoaie dovleacul si se evapora lichidul. Puteti pune si scortisoara daca doriti, e prietena buna cu dovleacul, insa eu am dorit o placinta galbena si frumoasa. Scortisoara ar fi inchis la culoare compozitia, asa ca nu am pus.

Cat se face dovleacul faceti foile. Amestecati toate ingredientele pentru foi obtinand un aluat ce nu se lipeste. Nu-l framantati excesiv, doar cat sa fie omogen. Lasati-l sa se odihneasca 5 minute.

Impartiti compozitia de aluat in doua, Intindeti prima foaie si asezati-o in tava, tapetata cu hartie de copt. Puneti apoi dovleacul si a doua foaie.

Intepati aluatul cu furculita din loc in loc si coaceti timp de aprox 40 minute. Scoateti, raciti si pudrati cu zahar. Taiati in patrate si bucurati-va de o placinta absolut delicioasa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise