Placinta cu dovleac si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de faina, 18 linguri ulei, 1 ou, 18 linguri apa calda, un praf de copt cu zeama la o lamiie, un praf de sare, 500 de gr margarina moale.
  • pt. umplutura: 1 kg de dovleac, 2 cani de zahar, 3 oua, 2 linguri de margarina, nuca 400 de grame, frisca pt. ornat.

Mod de preparare

Se pune faina intr-o cratita mare, in mijloc se pune un praf de sare, un ou batut, margarina, 18 linguri de ulei si 18 linguri apa si praful de cop stins cu lamiie. Se framinta coca, apoi se intinde cu facaletul si se pune intr-o tava mare care s-a tapetat cu margarina si faina. Se incinge cuptorul. Se curata dovleacul si se rade, se amesteca cu zaharul cu 2 linguri de margarina si 3 oua care leaga compozitia. Se pune si scortisoara si esenta de vanilie. Se face ca o pasta si se pune peste foaia de placinta. Peste se pune nuca taiata marunt si se pune a 2-a foaie de coca peste. Se tine la cuptor 35 de minute. Dupa ce s-a racit se pune pe farfurie taiata patratele, se pune frisca deasupra si nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise