autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Placinta cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
1 kg faina, , 400 g zahar, , 1 ceasca cu lapte, , drojdie cat o nuca, , 3 linguri smantana, , 4 oua (din care unul pentru uns), , 1 castron cu dovleac ras, , 375 g unt + unt pentru tava, , zahar vanilat, , coaja rasa de lamaie, , mirodenii.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se dilueaza drojdia in laptele amestecat cu smantana.
Se freaca spuma untul cu zaharul, dupa care se adauga ouale si drojdia diluata. Se amesteca bine, se incorporeaza faina si mirodeniile si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca 15 minute.
Se intinde aluatul, se imbraca cu el o tava dreptunghiulara unsa cu unt, inclusiv peretii tavii. Se pune deasupra dovleacul ras amestecat cu zaharul vanilat si coaja de lamaie, se pliaza aluatul din parti peste umplutura, se unge cu ou si se coace 40 de minute la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ca tot e perioada dovlecilor,am petrecut vreo jumatate de ora sa tai si sa curat o jumatate de dovleac,

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post

  • 2 comentarii

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

    Sint sigura ca e o placinta f. buna !Dar,te rog,Clementina Stanciu,pune niste poze,cind o faci ! Unele lucruri, nu le inteleg.Scuze de deranj.

  • Ion Padure (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

    Placinta cu dovleac e foarte buna, din pacate dovleac pentru placinta gasim doar intr-o perioada a anului. Eu am o reteta de la bunica dar o voi incerca si pe aceasta.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 400 g zahar
  • 1 ceasca cu lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 3 linguri smantana
  • 4 oua (din care unul pentru uns)
  • 1 castron cu dovleac ras
  • 375 g unt + unt pentru tava
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • mirodenii.

Raporteaza reteta

husni (Chef de cuisine)

Sint sigura ca e o placinta f. buna !Dar,te rog,Clementina Stanciu,pune niste poze,cind o faci ! Unele lucruri, nu le inteleg.Scuze de deranj.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie