autor:

Dya_Dy

» » , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu oua

Placinta cu dovlecei

Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat avem nevoie de:, aproximativ 300 gr faina alba de grau, 2-3 linguri cu ulei de masline, 15-20 gr drojdie proaspata, 100 ml apa calduta, sare dupa gust, o lingurita cu zahar, rozmarin si seminte de chimen dupa gust, , Pentru compozitie avem nevoie de:, 3 oua, 3 dovlecei potriviti, 100 gr cascaval, 200 gr branza de burduf, condimente dupa gust: sare, piper, rozmarin, cateva frunzulite proaspete de busuioc, , Suplimentar ne sunt necesare:, 3-4 rosii mici, un galbenus de ou pentru uns placinta

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Incepem prin a pregati aluatul:
Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.

Cernem faina intr-un vas, adaugam condimentele dupa gust (sarea, rozmarinul si chimenul), drojdia dospita si mai apoi, putin cate putin, apa calduta.

Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul adaugand, treptat, uleiul.
Acoperim vasul cu un prosopel curat si il pastram la cald pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim compozitia:
Curatam dovleceii de coaja si ii trecem prin razatoare sau ii maruntim cu ajutorul unui tocator electric. Ii lasam intr-o/un sita/ciur, presandu-i ocazional, pentru a elimina surplusul de suc continut.

Framantam branza de burduf si trecem prin razatoare cascavalul, adaugam dovleceii si cele 3 oua, condimentam dupa gust si presaram busuiocul verde. Amestecam toate ingredientele pana la omogenizarea completa.

Din aluatul crescut, intindem o foaie uniforma, nu foarte groasa. O asezam in vasul cooker-ului, uns in prealabil cu putin unt topit, adaugam compozitia de dovlecei si surplusul foii de placinta peste aceasta. Coloram cu rondele de rosii si ungem cu galbenus de ou.

Coacem placinta la 150 de grade pentru 60 de minute aproximativ.

O lasam sa se raceasca treptat in vas.

Se serveste rece, cu pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Rosii cu surpriza

Rosii cu surpriza

Rosiile le spalam si le taiem un capacel. Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu oua
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

Lipia se unge cu ketchup, se prajesc cateva feliute de salam, se toarna ouale batute cu sare, piper

9 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • aproximativ 300 gr faina alba de grau
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 100 ml apa calduta
  • sare dupa gust
  • o lingurita cu zahar
  • rozmarin si seminte de chimen dupa gust
  • Pentru compozitie avem nevoie de:
  • 3 oua
  • 3 dovlecei potriviti
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr branza de burduf
  • condimente dupa gust: sare
  • piper
  • rozmarin
  • cateva frunzulite proaspete de busuioc
  • Suplimentar ne sunt necesare:
  • 3-4 rosii mici
  • un galbenus de ou pentru uns placinta

Raporteaza reteta

Retete
de Dya_Dy
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

3 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta cu spaghetti