Se incinge cuptorul la 200gr.. Se amesteca dovleceii cu telemeaua, branza de vaci si menta tocata, folosindu-se o lingura de lemn.
Se ung foile de placinta cu ulei si se pliaza in doua, astfel incat sa formeze un dreptunghi. Se aseaza prima foaie intr-o tava rotunda (diametrul 23 cm), se unge cu ulei si peste ea se pune o a doua foaie. Se intinde peste ea 1/3 din umplutura si se continua in acelasi fel, pana ce se termina straturile (ultimul este de aluat). Se unge si ultima foaie de aluat cu ulei si se presara peste ea semintele de mac.
Se coace placinta circa 10 minute, se reduce temperatura la 180gr. si se mai lasa 20 de minute la cuptor, pana ce se rumeneste si devine crocanta. Se taie felii (ca la tort) si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii