autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta cu foaie turnata

Autor: Marius (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 4 oua pentru aluat, 4-5 linguri zahar, 1 plic cu zahar vanilat, 9 linguri ulei, 1 cana lapte, 1 praf sare, 1 praf de copt, faina cat cuprinde (o cana), , Pentru branza:, 3 oua, 500 branza dulce, 4 linguri de zahar (se poate pune mai mult zahar, in functie de preferinte), esenta de vanilie, 200 ml iaurt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Frecam bine galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam uleiul si batem pana devine ca o maioneza. Apoi, pe rand, laptele, faina, praful de copt. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de la clatite (pana aici se poate folosi mixerul). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn (IMPORTANT: nu se amesteca cu mixerul pentru ca se sparge spuma si aluatul nu va ramane pufos.

Jumatate din compozitie se toarna in tava unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mic, pana se intareste (poate chiar sa se coaca un pic). Eu folosesc o tava rotunda din aluminiu, asemanatoare cu cele pentru placinta sarbeasca.

Intre timp branza se amesteca cu cele 3 oua, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie (poate fi folosita si esenta de rom, in functie de preferinte). Punem branza peste prima foaie, care s-a intarit intre timp si adugam si restul compozitiei de aluat pe deasupra.

Se coace la foc mic cca. 50-60 de min.; la cuptorul meu folosesc raftul de la mijloc. Nu umblati la cuptor in primele 45 de min. pentru ca se va lasa!

Cand este gata se scoate, se lasa la racit apoi se taie si se pudreaza.

Aceeasi compozitie de aluat poate fi folosita si pentru placinta cu mere sau dovleac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foaie turnata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogoase

Gogoase

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul

21 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Amestecam ouale intregi cu zaharul si coaja de lamiie pina obtinem o crema, apoi adaugam uleiul alternind

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua pentru aluat
  • 4-5 linguri zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 9 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 praf sare
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde (o cana)
  • Pentru branza:
  • 3 oua
  • 500 branza dulce
  • 4 linguri de zahar (se poate pune mai mult zahar
  • in functie de preferinte)
  • esenta de vanilie
  • 200 ml iaurt

Raporteaza reteta

Retete
de Marius
Tarta cu fructe (mere, visine)

Tarta cu fructe (mere, visine)

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere