Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010
Ingrediente
2 pachete de foi subtiri de placinta., 1 kg de branza de vaci proaspata., 4 linguri de smantana groasa., 100 gr stafide aurii., 10 linguri de zahar brun., 1 lingura de rom., ulei pentru uns foile de placinta., 2 oua pentru uns rulourile de placinta., 2 sau 3 linguri de lapte batut., 4 sau 5 linguri de gris.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozitia este prea tare,adaugam si cateva linguri de lapte batut.Trecem la uns foile de placinta,pe fiecare parte cu ulei.Cu ajutorul unei pensule,facem aceasta operatie,care va merge foarte repede.La fiecare rulou de umplut cu branza, voi pune cate 4 sau 5 foi de placinta.Eu am avut norocul sa fie foile de placinta foarte proaspete si sa nu se rupa.Punem peste 4 sau 5 foi de placinta,branza amestecata si apoi rulam si punem in tava,la cuptor pentru 50 de minute.Este o placinta foarte usor de pregatit si foarte gustoasa.Este foarte buna cand o servim calda,dar se mentine la fel de buna si a doua zi.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi subtiri si branza de vaci dulce" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010
E preferata mea placinta cu branza!Aveti votul meu!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010
APETISANTA.......MMMM....
Michael , 11 ianuarie 2010
Foile de placinta se rup mai ales atunci cand nu avem rabdare sa le lasam sa ia temperatura camerei inainte de a le derula.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010
Multumesc draga SYLVIA,au iesit foarte bune plancintele mele.
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010
Super delicioase !!!Multumim pentru reteta !
joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010
mmmmm delicioase