autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Placinta cu foi subtiri si branza de vaci dulce

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
2 pachete de foi subtiri de placinta., 1 kg de branza de vaci proaspata., 4 linguri de smantana groasa., 100 gr stafide aurii., 10 linguri de zahar brun., 1 lingura de rom., ulei pentru uns foile de placinta., 2 oua pentru uns rulourile de placinta., 2 sau 3 linguri de lapte batut., 4 sau 5 linguri de gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

29 voturi

Mod de preparare

Amestecam branza de vaci cu:10 linguri de zahar brun,4 sau 5 linguri de gris,100 gr stafide aurii,1 lingura de rom,4 linguri de smanta si daca compozitia este prea tare,adaugam si cateva linguri de lapte batut.Trecem la uns foile de placinta,pe fiecare parte cu ulei.Cu ajutorul unei pensule,facem aceasta operatie,care va merge foarte repede.La fiecare rulou de umplut cu branza, voi pune cate 4 sau 5 foi de placinta.Eu am avut norocul sa fie foile de placinta foarte proaspete si sa nu se rupa.Punem peste 4 sau 5 foi de placinta,branza amestecata si apoi rulam si punem in tava,la cuptor pentru 50 de minute.Este o placinta foarte usor de pregatit si foarte gustoasa.Este foarte buna cand o servim calda,dar se mentine la fel de buna si a doua zi.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu foi subtiri si branza de vaci dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baklava cu nuci cajou

Baklava cu nuci cajou

1. Pentru sirop pune toate ingredientele intr-o cratita si lasa-le sa fiarba (infinge cuisoarele

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Reteta este de pe blogul "Bucatar maniac".Pentru ca arata extraordinar,am zis ca trebuie s-o fac

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmen Antimiu , 19 martie 2015

    buna buna

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Hmmm,ce bunatate...

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      E preferata mea placinta cu branza!Aveti votul meu!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      APETISANTA.......MMMM....

    • Fara foto

      Michael , 11 ianuarie 2010

      Foile de placinta se rup mai ales atunci cand nu avem rabdare sa le lasam sa ia temperatura camerei inainte de a le derula.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Multumesc draga SYLVIA,au iesit foarte bune plancintele mele.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Super delicioase !!!Multumim pentru reteta !

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      mmmmm delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

29 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de foi subtiri de placinta.
  • 1 kg de branza de vaci proaspata.
  • 4 linguri de smantana groasa.
  • 100 gr stafide aurii.
  • 10 linguri de zahar brun.
  • 1 lingura de rom.
  • ulei pentru uns foile de placinta.
  • 2 oua pentru uns rulourile de placinta.
  • 2 sau 3 linguri de lapte batut.
  • 4 sau 5 linguri de gris.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

maria mihalache (Chef de cuisine)

Imi place cum ai rulat acesta placinta care este preferata mea.Ai votul meu draga Carmen.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure