autor:

motosca mariana

» » , Dulciuri diverse, Retete de post

Placinta cu gem de gutui

Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: motosca mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
coca, faina 500gr, drojdie 25gr, ulei 50ml, o cescuta cu apa, sare, gem de gutui.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Se formeaza coca din faina, drojdie, apa si ulei, sare. Puteti sa nu faceti maia, pur si simplu formati coca. Se intinde foaie fara a fi nevoie de dospire subtire. Se intinde pe toata suprafata gemul de gutui, apoi rulati ca la cozonac. Puneti in tava tapetata si ungeti cu ulei si pudrati zahar (tos). Dati la cuptor. Este o placinta de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata de ciuperci uscate

Salata de ciuperci uscate

Ciupercile se spala, se lasa la muiat 10-12 ore, intre timp schimbam apa de 2-3 ori. Se fierb in

3 voturi    2 comentarii
2h
Retete de post
Prajitura de post cu visine si capsune

Prajitura de post cu visine si capsune

Am pus la o parte cateva visine si capsune, restul ingredientelor le-am amestecat intr-un castron. Am

10 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    Foarte buna imi plac dulciurile cu gutui.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    O fi ea de post dar cred ca este delicioasa ! O idee minunata ! Am salvat reteta....Eu o faceam rulouri mici....

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Excelenta idee...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Cred ca e tare buna, dar nu se poate si cu alt fel de gem?

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Cu gem de gutui cred ca are un parfum deosebit.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Imi plaaace la nebunie gemul de gutui; reteta cred ca e foarte gustoasa; o fac.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 mai 2009

      Super si cred ca si la gust este la fel,v-am furat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • coca
  • faina 500gr
  • drojdie 25gr
  • ulei 50ml
  • o cescuta cu apa
  • sare
  • gem de gutui.

Raporteaza reteta

Retete
de motosca mariana
Drob de miel

Drob de miel

Organele de miel se pun la fiert in apa rece cu sare.Se spumeaza si se continua fierberea pana ce

105 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Bors de miel cu loboda rosie

Bors de miel cu loboda rosie

Se transeaza carnea si se pune la firt .Se spumeaza cu atentie si se continua fierberea.ceapa se

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Pachetele de pui cu sunca si cascaval

Se transeaza pieptul de pui ca pentru un snitel dublu. Se bate usor apoi se aseaza deasupra pe o

2 voturi    4 comentarii
20 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pilaf