autor:

Fara foto

» » Retete de post

Placinta cu ghebe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 300 gr faina, 130 ml apa minerala, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, un praf de sare, , Umplutura:, , 1 borcan cu ghebe in sare (borcan de 800 gr), 1 ceapa, 1 morcov mic, 3 linguri ulei, sare, piper, 1 catel de usturoi, 1 lingura susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape.
Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs.
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata.
Amestecam cu mana, turnam apa treptat si framantam.
La final incorporam uleiul si mai framantam circa 2-3 minute.
Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, 30-40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele, le innabusim 2-3 minute.
Buretii ii tocam, dar nu foarte marunt, le dam drumul peste legume impreuna cu o canita de apa.
Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine la foc potrivit, timp in care mai invartim.
Tragem de pe foc cand sunt gata, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt.
Aluatul dospit il impartim in doua parti aproximativ egale.
Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie de aluat.
Intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt, asezam foaia de aluat, o intepam cu furculita din loc in loc, turnam umplutura si o nivelam.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam usor cu mana si o intepam cu furculita.
Umezim o pensula, dam cu ea deasupra placintei si presaram susanul.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ghebe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Placinta cu carne si ghebe

Placinta cu carne si ghebe

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 12 decembrie 2014

    Multumesc pentru sfat!

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 11 decembrie 2014

    Puteti umple cu varza sau cu cartofi. varza acra calita cu ceapa + piper. fara bulion .si fara pic de zeama . cartofii fierti felii mari, scursi bn de apa , pisati si amestecati cu ceapa calita , m multicica ceapa + piper cui ii place. nu e nevoie sa zic si de sare... cand nu e post, mai adaugati in varza racita sau in cartofii reci 1-2 oua , amestecati si umpleti placintele

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2014

    Marieta si alor mei le place mai mult cu branza, dar tinand ca in post nu este voie de branza, am ales aceasta alternativa...

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2014

      Arata bine,cred ca am sa incerc,desi nu ma incanta in mod deosebit,prefer cu branza si marar.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 130 ml apa minerala
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 borcan cu ghebe in sare (borcan de 800 gr)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura susan

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Marieta si alor mei le place mai mult cu branza, dar tinand ca in post nu este voie de branza, am ales aceasta alternativa...

Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de verdeturi