Placinta cu ghebe

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu ghebe

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 130 ml apa minerala
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 borcan cu ghebe in sare (borcan de 800 gr)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura susan

Mod de preparare

Intai de toate, punem ghebele la fiert pentru a le desara, schimband doua ape.

Dupa ce le-am desarat le punem intr-o sita la scurs.

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare, apa o punem pe foc intr-un ibirc pana devine calduta.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata.

Amestecam cu mana, turnam apa treptat si framantam.

La final incorporam uleiul si mai framantam circa 2-3 minute.

Vom obtine un aluat elastic si nelipicios. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit, 30-40 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem legumele, le innabusim 2-3 minute.

Buretii ii tocam, dar nu foarte marunt, le dam drumul peste legume impreuna cu o canita de apa.

Condimentam cu sare, piper si lasam sa scada bine la foc potrivit, timp in care mai invartim.

Tragem de pe foc cand sunt gata, adaugam usturoiul curatat si tocat marunt.

Aluatul dospit il impartim in doua parti aproximativ egale.

Presaram faina pe masa de lucru si intindem prima foaie de aluat.

Intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie de copt, asezam foaia de aluat, o intepam cu furculita din loc in loc, turnam umplutura si o nivelam.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam usor cu mana si o intepam cu furculita.

Umezim o pensula, dam cu ea deasupra placintei si presaram susanul.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise