Aluatul:
Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.
Gutuile se curata si se taie cubulete, se pun la fiert cu apa, 4 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand sunt fierte, se scurg de sirop si se zdrobesc, pana se obtine un piure, nu foarte fin.
Din aluatul obtinut se fac doua foi, una se intinde in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pun 2-3 linguri de gris, apoi se pun gutuile zdrobite, si se mai presara un pliculet de zahar vanilat.
Din cea de-a doua foaie se face un grilaj, iar fiecare gaura se umple cu o lingurita cu gem.
Se coace la foc mare cam 20 min, apoi la mic inca 40 min.
Se poate pudra cu zahar praf la servire.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii