autor:

autor

» » Prajituri

Placinta cu iaurt

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gros, 8 oua, , 350 gr zahar tos, zahar vanilat si farin pentru pudrat, , STAFIDE (FACULTATIV), ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Dificultate: Redusa Timp: 1h

98 voturi

Mod de preparare

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele.


Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa.


Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra.


Se coace aproximativ 40 min.


Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop.


Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.


Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ule
Retete
Alte retete din Prajituri

Placinta cu iaurt

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam

26 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Placinta cu branza si iaurt

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii

6 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ninetta Bradiceanu , 20 iunie 2014

    gustoasa si usor de facut !

  • Fara foto

    Adelyna Antonia , 04 septembrie 2013

    este o placinta foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

98 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg iaurt gros
  • 8 oua
  • 350 gr zahar tos
  • zahar vanilat si farin pentru pudrat
  • STAFIDE (FACULTATIV)
  • ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse