Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gros, 8 oua, , 350 gr zahar tos, zahar vanilat si farin pentru pudrat, , STAFIDE (FACULTATIV), ULEI PENTRU UNS TAVA SI FOILE
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se asaza 3-4 foi unse cu ulei intre ele. Se toarna un strat de umplutura gros cam de 1.5 cm, se presara stafide, apoi se asaza 2 foi unse cu ulei si se continua cu straturi alternative de foi si umplutura. Deasupra trebuie sa ramana 3 foi, care se inteapa, se stropesc cu ulei si putina apa. Se da tava la cuptor la foc potrivit si cand este aproape gata se bate un ou cu zahar vanilat si se toarna deasupra. Se coace aproximativ 40 min. Se scoate tava din cuptor si se acopera 10 min cu un prosop. Se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza cand este doar calduta. Nu se poate portiona fierbinte.
Se serveste calda dar este la fel de delicioasa si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul,dupa care se adauga iaurtul si esenta de lamaie. Intr-o tava
2 voturi
0 comentarii
2h 30 min
ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in
7 voturi
2 comentarii
40 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Ninetta Bradiceanu , 20 iunie 2014
gustoasa si usor de facut !