autor:

iulia787

» » Dulciuri diverse

Placinta cu iaurt

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 200g branza dulce proaspata, 200g branza telemea rasa, 500ml iaurt,8 oua mari, 100g zahar, coaja rasa de la 1 lamaie, pliculete zahar vanilat, 150g stafide, ulei cca 200ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la o temperatura de 200grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele Se unge o tava pentru cuptor cu ulei, se aseaza primul strat format din 2 foi de placinta, se stropeste cu putin ulei, apoi se imprastie compozitia cu o lingura mai mare, dar sa nu fie prea multa compozitie deoarece se inmoaie prea mult foile. Se alterneaza apoi 1 foaie de placinta cu compozitie, pana cand se termina foile. La sfarsit se aseaza 2 foi si se ung usor cu ulei, presarandu-se apoi cu zahar. Se lasa la cuptor circa 1 ora, pana capata o culoare aurie. Se taie in bucati patrate si se presara zahar pudra vanilat. Se serveste rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare, ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Placinta cu iaurt cu fructe

Placinta cu iaurt cu fructe

ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in

6 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

    de ce nu tai patratele inainte de a introduce placinta la cuptor.e mai ok asa.si nu neaparat sa dai cu zahar deasupra inainte de a introduce la cuptor,poti unge si cu ou.zaharul se caramelizeaza rapid.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 200g branza dulce proaspata
  • 200g branza telemea rasa
  • 500ml iaurt,8 oua mari
  • 100g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie, pliculete zahar vanilat
  • 150g stafide
  • ulei cca 200ml

Raporteaza reteta

costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

de ce nu tai patratele inainte de a introduce placinta la cuptor.e mai ok asa.si nu neaparat sa dai cu zahar deasupra inainte de a introduce la cuptor,poti unge si cu ou.zaharul se caramelizeaza rapid.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Profiterol