Placinta cu iaurt

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • -500g iaurt
  • -3 oua
  • -150g stafide
  • -un virf de cutit ammoniac si jumatate de suc de la o lamiie.
  • -2 linguri de faina
  • -2 fiole esenta de fistic
  • -200 g zahar
  • -un praf de sare
  • -un pachet foi de placinta
  • -un pachet de unt

Mod de preparare

1. Cuptorul trebuie sa fie bine incins. Se topeste untul si jumatate de pachet se pune in tava .

Se pregateste compozitia pentru placinta.

Se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar

Se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamaie ,se pune in iaurt, adaugam ouale batute, zaharul, esenta , sarea ,cele doua linguri de faina si amestecam compozitia bine sa devina o crema legata.

Asezam in tava jumatate din foi si turnam compozitia apoi presaram stafidele pe toata suprafata foii, asezam si restul de foi deasupra peste compozitie ,turnam si restul de unt deasupra foii si se da la cuptorul bine incins 20 de minute. Cind e gata portionati-o in patratele potrivite si presarati zahar farin vanilat .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise