,,Placinta cu iaurt si stafide''

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -500g iaurt
  • -3 oua
  • -150g stafide
  • -un firf de cutit amoniacsi jumatate de suc de la o lamiie.
  • -2 linguri de faina
  • -2 fiole esenta de fistic
  • -200g zahar
  • -un praf de sare
  • -un pachet foi de placinta de la linco
  • -un pachet de unt

Mod de preparare

1.Cuptorul trebuie sa fie bine incins.Se topeste untul ,jumatate de pachet se pune in tava .

Se pregateste compozitia pentru placinta.

-se bat ouale spuma cu un praf de sare si o lingura de zahar

-se stinge amoniacul cu sucul de la o jumatate de lamiie ,se pune in iaurt adaugam ouale batute zaharul esenta , sare ,cele doua linguri de faina si amestecam compozitia bine sa devina o crema legata.

-asezam in tava jumatate din foile de la ,,linco\'\'turnam compozitia apoi presaram stafidele pe toata suprafata foi, asezam si restul de foi deasupra peste compozitie ,turnam si restul de unt deasupra foi si se da la cuptorul bine incins 20 de minute.Cind e gata portionati-o in patratele potrivite si presarati zahar farin vanilat .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise