autor:

Victoria Gabriela

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Retete vegetariene

Placinta cu leurda si branza

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2015

Ingrediente
800 gr foietaj din comerț (1 pachet foietaj), 3 legături leurdă, 150 gr. brânză telemea, 50 gr. cașcaval, 2 ouă, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură usturoi verde, 1 morcov, ½ legătură pătrunjel, ½ legătură mărar, ½ ardei gras roșu (pentru decor), 1 gălbenuș amestecat cu 1 lingură de lapte pentru uns, opțional, pentru decor: semințe de mac și susan, ½ linguriță boia dulce de ardei, sare, piper, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se curăță, se spală verdețurile și se mărunțesc toate cu ajutorul unui blender/robot. Eu am tăiat/rupt mai mare toate legumele și le-am pus împreună în blender (leurda, ceapa și usturoiul verde, morcovul, pătrunjelul și mărarul) pentru câteva secunde. Dacă nu aveți un astfel de aparat verdețurile se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare.

-Peste verdețurile mărunțite se adaugă brânza telemea și cașcavalul date pe răzătoarea mică, ouăle, boiau dulce și se omogenizează compoziția de umplutură pentru plăcintă, potrivindu-se de sare și piper după gust. Se împarte compoziția în două, pentru fiecare din foile de aluat.

-Între timp se aprinde cuptorul la 180 grd.C, astfel încât acesta să fie bine încins în momentul introducerii tavii, pentru ca plăcinta noastră să crească și să se rumenească frumos si repede.

-Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se întinde foaia de aluat în tavă și se împarte vizual în trei părți. Pe partea din mijloc se pune o parte din jumătate de compoziția de umplutură, iar una din părțile laterale se crestează uniform cu cuțitul cu tăieturi paralele între ele și paralele cu latura lungă, intercalate, cu lungimi aproximativ egale, astfel încât ulterior, să rezulte forma de fagure.

-Peste umplutură se așează în lung ardeiul roșu tăiat sub formă de bețe subțiri (pentru decor) și se așează restul rămas din jumătate de compoziție, nivelând ușor.

-Se învelește compoziția de leurdă și brânză cu partea de foaie fără crestături din margine, după care peste aceasta se rulează cealaltă parte de aluat crestată, care se întinde ușor, cu grijă să nu se rupă pentru a acoperi întreaga suprafață a plăcintei, formându-se astfel modelul de ”fagure”. Se strâng capetele ruloului de plăcintă în așa fel încât să nu iasă umplutura.

-Se repetă operațiunile identic și pentru foaia cealaltă folosind compoziția de umplutură rămasă (jumătate).

-Cu ajutorul unei pensule se ung rulourile de plăcintă cu un gălbenuș de ou amestecat cu 1 lingură de lapte și se presară mac și/sau susan după preferință.

-Se bagă tava în cuptorul încins, pentru cca 15-20 minute (depinde de cuptorul folosit), sau până când plăcinta se umflă și este rumenită deasupra.

-Plăcinta de leurdă cu brânză se poate servi caldă sau rece, alături de salata preferată, cu roșii, ridichi, mergând de minune cu un pahar de iaurt sau lapte bătut.

Mai multe fotografii, detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Placinta cu leurda si branza

Placinta cu leurda si branza

Zielele trecute, cucerita fiind de reteta gasita, am pornit cu toata nadejdea sa cumpar leurda. Daca

9 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Tocăniţă de linte

Tocăniţă de linte

Pregătim ingredientele astfel - morcovii, pătrunjelul, păstrârnacul se taie rondele, ceapa fideluţă,

4 voturi    4 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 800 gr foietaj din comerț (1 pachet foietaj)
  • 3 legături leurdă
  • 150 gr. brânză telemea
  • 50 gr. cașcaval
  • 2 ouă
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 morcov
  • ½ legătură pătrunjel
  • ½ legătură mărar
  • ½ ardei gras roșu (pentru decor)
  • 1 gălbenuș amestecat cu 1 lingură de lapte pentru uns
  • opțional
  • pentru decor: semințe de mac și susan
  • ½ linguriță boia dulce de ardei
  • sare
  • piper
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mâncare de ardei/Biber Yemeği