autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Placinta cu leurda si branza

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2011

Ingrediente
Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:, , 1. 3 legaturi stufoase de leurda, 2. 500 gr branza de vaci usor sarata (preferabil tot din piata, de la tarani), 3. 250 gr telemea de bivolita, 4. 1 legatura de patrunjel, 5. 4 oua, 6. o legatura ceapa verde, 7. un pachet foi de placinta, 8. 200 ml lapte, , Pentru unsul foilor:, , 1. 200 gr unt, 2. 5 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Zielele trecute, cucerita fiind de reteta gasita, am pornit cu toata nadejdea sa cumpar leurda. Daca te grabesti, s-ar putea cu putin noroc sa mai gasesti in piata. Placinta aceasta este si mai gustoasa servita rece, cand branza si leurda s-au legat bine, asa ca o poti prepara "de azi pentru maine".


Foile de placinta se decongeleaza din vreme. Sfarami intr-un bol incapator branza si o amesteci cu 2 oua, leurda, ceapa si patrunjelul taiate marunt.
Cand s-au decongelat foile de placinta, le imparti doua cate doua si le ungi intre ele cu putin din untul topit in ulei. Pe latura mare a foii, dintr-o margine pornind, pui cam 5 linguri de compozitie, apoi cu grija rulezi. Pe masura ce rulezi, in special cand ajungi la capatul foii, mai ungi putin. Iei cu grija sulul si il asezi in tava. Repeti operatiunea pana se termina compozitia (mie mi-au ramas nefolosite fix doua foi de placinta), asezand sulurile in spirala.

Laptele il amesteci cu celelalte doua oua si il torni peste placinta. Bagi imediat (ca sa nu se scurga laptele pe langa peretii detasabili) la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-50 min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu leurda si branza

Placinta cu leurda si branza

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Tartă cu spanac

Tartă cu spanac

1. Noi am pregătit aluatul folosind robotul de bucătărie,dar dacă nu aveţi se poate face şi

5 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
  • 1. 3 legaturi stufoase de leurda
  • 2. 500 gr branza de vaci usor sarata (preferabil tot din piata
  • de la tarani)
  • 3. 250 gr telemea de bivolita
  • 4. 1 legatura de patrunjel
  • 5. 4 oua
  • 6. o legatura ceapa verde
  • 7. un pachet foi de placinta
  • 8. 200 ml lapte
  • Pentru unsul foilor:
  • 1. 200 gr unt
  • 2. 5 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

olivi56@yahoo.com (Bucatar)

Oau!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Cartofi Hasselback