Dintr-o jumatate de kg de faina, 1 drojdie, 1 lingurita de sare si 3 linguri de ulei si apa calduta se face un aluat ca cel de paine. Se lasa la dospit o ora.
Intre tip se spala verdeturile (lobodele, ceapa, usturoiul, mararul) si se toaca marunt. Se presara putina sare si se lasa sa se inmoaie 15-20 de minute. Apoi se storc de zeama lasata,se amesteca cu banza telemea data pe razatoare si cu cele 3 oua batute.
Se imparte aluatul in doua parti egale. O parte se intinde in tava unsa cu ulei. Se presara o lingura de pesmet si apoi se adauga amestecul de verdeata. Se presara putin ulei (1 lingura) si pesmet, dupa care se acopera cu celata foaie de aluat. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor 45-50 de minute pana cand s-a rumenit.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii