Placinta cu lobode

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de kg de faina
  • 1 pachet de drojdie
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri de ulei
  • 1 kg de lobode
  • 250 grame de branza telemea
  • 1 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 3 oua
  • apa

Mod de preparare

Dintr-o jumatate de kg de faina, 1 drojdie, 1 lingurita de sare si 3 linguri de ulei si apa calduta se face un aluat ca cel de paine. Se lasa la dospit o ora.

Intre tip se spala verdeturile (lobodele, ceapa, usturoiul, mararul) si se toaca marunt. Se presara putina sare si se lasa sa se inmoaie 15-20 de minute. Apoi se storc de zeama lasata,se amesteca cu banza telemea data pe razatoare si cu cele 3 oua batute.

Se imparte aluatul in doua parti egale. O parte se intinde in tava unsa cu ulei. Se presara o lingura de pesmet si apoi se adauga amestecul de verdeata. Se presara putin ulei (1 lingura) si pesmet, dupa care se acopera cu celata foaie de aluat. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor 45-50 de minute pana cand s-a rumenit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise