autor:

Fara foto

» » Aperitive

Placinta cu masline si rozmarin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): 7 g drojdie uscata, , 1 lingurita zahar, , 200 ml apa calda, , 2 3/4 cesti cu faina, , 1 lingurita sare, , 1-2 linguri ulei de masline, , 1 lingura rozmarin uscat, , 1/3 ceasca masline negre, , fara samburi, , taiate rondele, , inca 3 linguri ulei de masline.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 10 minute, la caldura.
Se cern faina si sarea intr-un castron mai mare si se incorporeaza rozmarinul. Se adauga uleiul, maiaua si restul de apa si se framanta un aluat destul de tare. Se pune aluatul pe planseta infainata, se mai framanta 10 minute, dupa care se lasa sa stea 45 de minute la cald, intr-un castron uns cu putin ulei si acoperit cu un servet de bucatarie.
Se-ncinge cuptorul la 210gr.C si se ung cu ulei doua tavi de 32x28 cm. Se mai framanta o data aluatul, dupa care se imparte in 8 portii. Se ia, pe rand, la framantat fiecare portie de aluat si se formeaza cercuri plate cu diametrul de 10 cm. Se infig maslinele in aluat si se unge fiecare suprafata cu uleiul suplimentar. Se dau placintele la cuptor si se coc aproximativ 30 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu masline si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci gratinate

Ciuperci gratinate

Baconul taiat cubulete se caleste cu partea alba de la ceapa si cu ciupercile taiate cubulete mai

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Tocam ceapa si

17 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calda
  • 2 3/4 cesti cu faina
  • 1 lingurita sare
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura rozmarin uscat
  • 1/3 ceasca masline negre
  • fara samburi
  • taiate rondele
  • inca 3 linguri ulei de masline.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada cu ciuperci si verdeata