Se amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 10 minute, la caldura.
Se cern faina si sarea intr-un castron mai mare si se incorporeaza rozmarinul. Se adauga uleiul, maiaua si restul de apa si se framanta un aluat destul de tare. Se pune aluatul pe planseta infainata, se mai framanta 10 minute, dupa care se lasa sa stea 45 de minute la cald, intr-un castron uns cu putin ulei si acoperit cu un servet de bucatarie.
Se-ncinge cuptorul la 210gr.C si se ung cu ulei doua tavi de 32x28 cm. Se mai framanta o data aluatul, dupa care se imparte in 8 portii. Se ia, pe rand, la framantat fiecare portie de aluat si se formeaza cercuri plate cu diametrul de 10 cm. Se infig maslinele in aluat si se unge fiecare suprafata cu uleiul suplimentar. Se dau placintele la cuptor si se coc aproximativ 30 de minute, pana ce se rumenesc frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii